Τι λέει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ

 

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα συζητήσεων στις αρμόδιες επιτροπές και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς καθόρισε τελικά επακριβώς τη στάση του σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε την Πέμπτη, μετά από ψηφοφορία, στη θέση ότι πρέπει να ανεγερθεί το γήπεδο στα όρια του παραχωρητήριου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, χωρίς επέκταση στο άλσος που αποτελεί δασική έκταση, να αποσύρει η κυβέρνηση το άρθρο 81 του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό σχέδιο και να επανέλθει αυτοτελές Σχέδιο Νόμου για το θέμα του γηπέδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την απόφαση της Π.Γ., θα καταψηφίσει στο σύνολο και κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό, ενώ εκτιμά ότι δεν διασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να υποβάλει τροπολογίες, σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το συγκεκριμένο.

Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα, αλλά θα συμβάλλει στην ανάπτυξη μαζικού ειρηνικού κινήματος για την υπεράσπιση του άλσους και της δημοκρατίας. Τέλος, αποφασίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου και σε άλλες πρωτοβουλίες για να προωθήσει την πρότασή του.

Με λίγα λόγια, η Π.Γ. λέει «ναι» στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά χωρίς αυτό να συνοδεύεται από άνευ όρων παράδοση στις κερδοσκοπικές βλέψεις του μεγαλοεπιχειρηματία. Η απόφαση λειτούργησε ανακουφιστικά για τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η καθυστέρηση στη χάραξη μιας ξεκάθαρης γραμμής που να μπορούν να την υποστηρίξουν όλα τα μέρη του κόμματος, δεν βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ αφήνει και περιθώρια για αντιφατικούς χειρισμούς, στάσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ένα μήνυμα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ότι διαπραγμάτευση για ορισμένα θέματα μπορεί να υπάρχει αλλά όχι χωρίς όρους και κανόνες. Ειδικά όταν επιλέγεται η προσφυγή σε κινήσεις εκφοβισμού και τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας, σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, τους οπαδούς και την αγάπη τους για μια ομάδα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!