Οι εργάτες συντήρησης σιδηροτροχιών στους βρετανικούς σιδηρόδρομους ψήφισαν υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης – σε μια οργανωμένη από το συνδικάτο τους ψηφοφορία- τις ημέρες διακοπών του Πάσχα.

 

Η εταιρία σιδηροδρόμων σχεδιάζει να μειώσει κατά 1.500 τις θέσεις εργασίας και, ταυτόχρονα, να επεκτείνει τις εργάσιμες ώρες το σαββατοκύριακο. Οι εργάτες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι μειώσεις προσωπικού και ο φόρτος εργασίας στην ασφάλεια και την προσωπική αλλά και οικογενειακή/κοινωνική ζωή τους. Τα σχέδια της εταιρίας έχουν δεχθεί κριτική από την υπηρεσία ρύθμισης σιδηροδρόμων και από 150 βουλευτές, όσον αφορά στην επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας. Από τους εργάτες που ψήφισαν, το 77% ενέκρινε την απεργία και το 89% κινητοποιήσεις εκτός της απεργίας. Στην ψηφοφορία συμμετείχε το 65% των εργαζομένων.

Παράλληλα, προετοιμάζονται και άλλες απεργίες σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στους σιδηροδρόμους. 5.500 εργαζόμενοι στη σηματοδότηση επρόκειτο να ψηφίσουν για απεργιακές κινητοποιήσεις την εβδομάδα μετά τις 12/3. Το συνδικάτο των εργαζομένων στη συντήρηση έχει προτείνει κοινή απεργιακή κινητοποίηση και στις δύο κατηγορίες εργαζομένων.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!