Αυτό γράφει το πλακάτ που κρατά Βρετανίδα νοσηλεύτρια, ενώ μια σειρά κλάδοι εργαζομένων στη Βρετανία βρίσκονται σε απεργιακό αναβρασμό, υποσχόμενοι θερμά Χριστούγεννα στην κυβέρνηση του νέου Συντηρητικού πρωθυπουργού Σούνακ [βλ. «Οι αγορές και οι τραπεζίτες ψήφισαν», φύλλο 610].

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τις μεταφορές, τα ταχυδρομεία και πολλούς άλλους κλάδους (ακόμη και οι πυροσβέστες ετοιμάζονται για απεργία) ζητούν να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, που εξανεμίζει τις ήδη περικομμένες αμοιβές τους. Η κυβέρνηση Σούνακ, διόλου πρωτότυπη, δήλωσε ότι οι απεργίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη διαβίωση των πολιτών και την υγεία της… οικονομίας – και πρόσθεσε ότι μπορεί στη θέση των απεργών να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικοί!

Με μια απρόσμενη παρενέργεια: οι στρατιωτικοί δηλώνουν οργισμένοι για το ενδεχόμενο να χάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους οδηγώντας ασθενοφόρα ή παριστάνοντας τους ταχυδρόμους. Η αντιπολίτευση των Εργατικών, από την άλλη, κατακεραύνωσε την κυβέρνηση γι’ αυτά τα σχέδια – όχι επειδή αποτελούν εκτροπή, αλλά επειδή υπάρχει κίνδυνος να αδυνατίσουν το πολεμικό μέτωπο εναντίον της Μόσχας! Ο καθένας με τον πόνο του…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!