Η Singular Logic είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη συλλογή, την επεξεργασία και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών αναμετρήσεων (βουλευτικές, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά, υποστηρίζοντας το υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι το 2015 το έργο της Singular Logic το βοηθούσαν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με τα δικά τους λογισμικά συστήματα, κάτι που κατάργησε ο τότε υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκος Βούτσης. Δηλαδή από το 2015 και μετά την αποκλειστική ευθύνη για τη συλλογή, την επεξεργασία, την ποσοστική ανάλυση ανά εκλογική περιφέρεια και κόμμα την έχει μόνο η εταιρεία Singular Logic – που είναι ιδιοκτησίας κατά καιρούς διάφορων ελληνικών τραπεζών με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την ομαλή λειτουργία του ελληνικού πολιτεύματος.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί σχετικά είναι ότι η Singular Logic επεξεργάζεται τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων που της στέλνονται και ανακοινώνει αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα, δήμο, περιφέρεια και συγκεντρωτικά για τη χώρα. Μάλιστα οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της Singular Logic γίνονται χωρίς να υπάρχει καμία είδους επαλήθευση από κάποιο κρατικό ή δημόσιο φορέα ή κάποια ανεξάρτητη αρχή. Και όλα αυτά όταν η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας γίνεται με απευθείας ανάθεση από τον εκάστοτε υπουργό Εσωτερικών με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και οι συμβάσεις μεταξύ της Singular Logic και του Ελληνικού Δημοσίου δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο.

Άρα, επί της ουσίας αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Μόλις προκηρύσσονται εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών αναθέτει απευθείας στη Singular Logic τη μετάδοση των αποτελεσμάτων –γιατί αυτή η εταιρεία είναι και ο μοναδική (!) ενδιαφερόμενη για μια δουλεία εκατομμυρίων ευρώ– και η Singular Logic μεταδίδει τα αποτελέσματα χωρίς να της γίνεται οποιοσδήποτε έλεγχος ή επαλήθευση από δημόσιο ή κρατικό φορέα – παρόλο που κατά καιρούς υπάρχουν διάφορες καταγγελίες ότι ούτε τα ενδιαφερόμενα κόμμα έχουν κάποια πρόσβαση στους υπολογιστές της Singular Logic σχετικά με διαδικασία ελέγχου ή επαλήθευσης. Δεν θέλουμε να φανούμε καχύποπτοί αλλά σίγουρα ένα κράτος που θα ήθελε να λέγεται δημοκρατικό δεν θα έπρεπε, για κανένα λόγο, να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. Και αυτό γιατί η μετάδοση των αποτελεσμάτων επί της ουσίας αποτελεί, στο μυαλό όσων τα παρακολουθούν, τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Γιατί όμως τα θέτουμε όλα αυτά; Γιατί ακριβώς αυτό το μοντέλο επεκτάθηκε και στη διαδικασία ανακήρυξης των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μάη. Η Singular Logic είναι, πάλι, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής στις εκλογές (ονόματα υποψήφιων βουλευτών) το οποίο για διάφορους «τεχνικούς» λόγους δημιούργησε προβλήματα ή «πέταξε» έξω διάφορα κόμματα. Μάλιστα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζ. Κωνσταντοπούλου, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, κατήγγειλαν ότι παραλίγο τα «τεχνικά» προβλήματα να εμποδίσουν τα κόμματα τους να κατέλθουν στις εκλογές. Την ίδια στιγμή, άλλα κόμματα όπως η «Ευ-Κίνηση», το «Πράσινο και Μωβ», οι «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες» δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα «τεχνικά» προβλήματα που έθετε το σύστημα της Singular Logic και αποκλείστηκαν από τις εκλογές – το σύνολο 14 κόμματα αποκλείστηκαν αν αθροιστούν μαζί και τα κόμματα που για διάφορους λόγους –πιθανότατα νομικίστικούς, αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς– «έκοψε» ο Άρειος Πάγος.

Εδώ πλέον έχουμε το κράτος και τη δικαιοσύνη σε σύμφυση με μια ιδιωτική εταιρία να αποφασίζουν ποια κόμματα επιτρέπεται να κατέβουν στις εκλογές ανάλογα με το ποιος είναι ο πολιτικός άνεμος που πρέπει να φυσήξει προεκλογικά και μετεκλογικά. Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική εκτροπή που ακέραιη την ευθύνη φέρει το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μ.Α.

* Για το άρθρο χρησιμοποιήθηκε εκτενώς η ενδιαφέρουσα έρευνα του Χριστόφορου Τριαντάφυλλου με τίτλο «Εκλογές – Η μεγάλη απάτη» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tillthehalt.blogspot.com.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!