Στη φωτογραφία, ένα τεράστιο γκράφιτι σε αυτοκινητόδρομο βόρεια της Χεβρώνας με θέμα τον αγώνα για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων. Φτιάχτηκε κάτω από τη μύτη του ισραηλινού στρατού κατοχής από φίλους του Addameer (Ένωση Υποστήριξης Φυλακισμένων και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για τους Παλαιστίνιους Φυλακισμένους, η ένωση Addameer «υπενθυμίζει» στη λεγόμενη διεθνή κοινότητα (τυφλή, κουφή και βουβή…) ότι μόνο πέρυσι οι ισραηλινές αρχές κατοχής συνέλαβαν 4.634 Παλαιστίνιους – εκ των οποίων 128 γυναίκες και 543 παιδιά. Επίσης, εξέδωσαν 1.114 εντολές «διοικητικής κράτησης», δηλαδή επ’ αόριστον φυλάκισης συλληφθέντων, χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς δίκη.

Αυτή η μέθοδος συνήθως χρησιμοποιείται για να βγουν από τη μέση οι Παλαιστίνιοι που δραστηριοποιούνται σε μαζικές κοινωνικές οργανώσεις, τα μέλη φοιτητικών συλλόγων κ.ά. που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για οποιοδήποτε «αδίκημα»… Τέλος, η ένωση Addameer πληροφορεί ότι πλέον οι όποιες δίκες-παρωδίες λαμβάνουν χώρα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, πραγματοποιούνται μέσω… τηλεδιασκέψεων. Είδες η πανδημία;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!