Στον ίδιο χώρο, στο καφενείο “η Βουλή” μίλησαν ο Στρος Καν και ο Όλι Ρεν. Για γιατρικά, για συνταγές, για προπονήσεις που χάνουν γιατί ασχολούνται με το “καφενείο η Ελλάς” και άλλα πολλά.

«Τέτοια ποσοστά χρέους μόνον σε πολεμικές περιόδους συναντώνται. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε σε κατάσταση πολέμου. Και χρειάζεται μάχη – δύσκολη μάχη, επίπονη, διαρκείας», ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, (που μείωσε το μισθό του κατά 20% και από 400.000 παίρνει μόνο 320.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή, 26.000 το μήνα) στο πλαίσιο συζήτησης επί της ενδιάμεσης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική του 2010. Έχει πόλεμο ο διοικητής και πρότεινε να κλείσουν τα ΚΑΠΗ, όταν με το μισθό του μπορούν να συντηρηθούν 50 από αυτά ετησίως και δηλώνει ότι μπορεί αυτός και η τάξη να τον κερδίσουν τον πόλεμο. Ποιον όμως πολεμάνε;
Στο χώρο αυτό συντελείται η παρωδία της πολιτικής μας ζωής, που εξοργίζει ολοένα και πιο πολύ. Συγκαλύπτονται η σήψη, η διαφθορά, τα σκάνδαλα. Υπογράφονται και εμπεδώνονται τα δεσμά της χώρας.
Στον ίδιο χώρο, στο καφενείο «η Βουλή» μίλησαν ο Στρος Καν και ο Όλι Ρεν. Για γιατρικά, για συνταγές, για προπονήσεις που χάνουν γιατί ασχολούνται με το «καφενείο η Ελλάς» και άλλα πολλά. Ο ένας υποσχέθηκε δάνειο από το ΔΝΤ ο άλλος επιμήκυνση χωρίς όρους, όταν θα φτάσουμε να μην έχουμε όρια.
Και το θέαμα του πολιτικού κόσμου που κάνει επιδείξεις γραικυλισμού και υποτέλειας απέναντι στα αφεντικά που ήρθαν για να ελέγξουν την κατάσταση, θλιβερό και ντροπιαστικό για κάθε πολίτη.
Στο χέρι μας είναι το καφενείο «η Βουλή», το «καφενείο η Ελλάς» να ξηλωθούν και στη θέση τους να μπει μια ζωή και μια λειτουργία με νόημα, όλων των ζωντανών κυττάρων του εργαζόμενου οργανισμού.
Γιατί μπορεί να βρισκόμαστε «δεμένοι πισθάγκωνα στο μεσιανό κατάρτι», να ακούμε το γλυκερό τραγούδι των σειρήνων, μπορεί να ζούμε μέρες που «αγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του» και μεγαλώνει ο κίνδυνος να «φαγωθούμε μεταξύ μας», αλλά το θέαμα του «καφενείου η Ελλάς, περάστε κόσμε» με ακρωτηριασμένα σώματα, διαλυμένη κοινωνία, φτωχοποιημένη συνείδηση και μαύρο μέλλον, δεν θα το υπομείνουμε για καιρό.
«Θα τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα η τρομερή μας λαλιά».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!