Ο ζήλος της Δύσης

Η Δύση, με βασικό εκφραστή τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και τους πιστούς συμμάχους του, εμφανίζεται και αυτοπλασσάρεται ως υπέρμαχη της ελευθερίας, ως πυλώνας ενάντια στις θηριωδίες του ολοκληρωτισμού (ρώσικου και κινέζικου), ως βασικός υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στην παρούσα φάση αυτό γίνεται με έναν άκρως επιθετικό τρόπο: Η αντιρωσική υστερία και η καταπολέμηση της Ρωσίας με κάθε μέσο φθάνει έως το πεδίο της διεθνούς διπλωματίας με τη φρασεολογία-κατηγορία ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου και απίστευτες θηριωδίες στην Ουκρανία και γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά, να απομονωθεί, να συντριβεί, να ανατροπεί ο Πούτιν και γιατί όχι να συρθεί στο διεθνές δικαστήριο όπως οι Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτζ ή να έχει το τέλος του Σαντάμ ή του Καντάφι.

Η Δύση θέλει με αυτόν τον τρόπο να ξεπλύνει όλα τα εγκλήματά της ενάντια στους λαούς, γιατί δεν είδαμε καμιά ανάλογη αντίδραση στους άκρως επιθετικούς πολέμους που διεξήγαγε σε τόσες μεριές του πλανήτη, τα πραξικοπήματα, τα εμπάργκο που κήρυξε, τις σφαγές που προώθησε.

Τώρα θέλει να εξοστρακιστεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς η Ρωσία. Ψήφισμα καταδίκης στη Συνέλευση του ΟΗΕ, αποβολή της από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και έπεται συνέχεια.

Η υποκρισία της Δύσης σε όλο το μεγαλείο της. Ο στίχος του Δ. Σαββόπουλου (που μιλάει για άλλη περίπτωση) κολλάει εδώ: «Μπορεί να εκπροσωπεί τάχα, αυτός που έχει τους άλλους στη στομάχα;»

Ν.Τ.


Περίεργη δήλωση 

Ο εκπρόσωπος της Κρεμλίνου, Ν. Πεσκόφ, έκανε μια περίεργη δήλωση μιλώντας για «σημαντικές απώλειες της ρωσικής πλευράς στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (γιατί ακόμα δεν γίνεται λόγος για πόλεμο). Μέχρι πριν 20 μέρες επίσημα η Ρωσία είχε ανακοινώσει 1.500 περίπου νεκρούς Ρώσους στρατιώτες. Η αντίπαλη πλευρά μίλαγε για 7.000 έως 14.000 χιλιάδες νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.

Η δήλωση για «σημαντικές απώλειες» πρέπει να εξηγηθεί ως προς τη σκοπιμότητά της: Είτε θα επιρριφθούν ευθύνες σε στρατιωτικούς που σχεδίασαν και προώθησαν την εισβολή, είτε οι απώλειες της Ρωσίας θα παρουσιάζονται ως αντίβαρο στις καταστροφές και τις απώλειες αμάχων και λοιπών καταστροφών που επέφερε η εισβολή.

Γιατί παγώνει η διεθνής κοινή γνώμη όταν ο νέος δήμαρχος της Μαριούπολης (που εκλέχθηκε με διαδικασίες που όρισε η νέα φιλορωσική διοίκηση) έκανε λόγο για 5.000 νεκρούς αμάχων και για καταστροφή του 60% όλων των κτιρίων της πόλης.

Μ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!