Μια σημαντική πρωτοβουλία των βετεράνων Νίκαιας και Κορυδαλλού.

Ο πρώτος αγώνας Φιλίας μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων Ιωνικού και Προοδευτικής διεξήχθη στο γήπεδο της Νεάπολης στις 10 Ιανουαρίου, εντασσόμενος σε μια συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης του αρρωστημένου οπαδισμού και των βιαιοτήτων που εκδηλώνονται μέσα και έξω από τα γήπεδα της περιοχής, αλλά και για να εκφραστεί συνολικά η αντίθεση στα φαινόμενα βίας, που εμφανίζονται στα ελληνικά γήπεδα.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση των διοικήσεων των συλλόγων Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Ιωνικού Νίκαιας και της Προοδευτικής Κορυδαλλού, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν για να βελτιωθούν οι σχέσεις των ιστορικών γειτονικών σωματείων.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η μακροχρόνια και αυξανόμενη αντιπαλότητα μεταξύ των νεαρών οπαδών των δύο ομάδων, φαινόμενο που απασχολεί γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια Κορυδαλλού – Νίκαιας.
Για την αντιμετώπιση αυτών των άκρως ανησυχητικών φαινομένων, που εκδηλώνονται μέσα και έξω από τα γήπεδα της περιοχής, αποφασίστηκαν διάφορες δράσεις, μεταξύ των οποίων και ο ποδοσφαιρικός αγώνας. Στόχος των δύο συλλόγων είναι να υλοποιηθεί ένα μακροχρόνιο πλάνο για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος μεταξύ ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και οπαδών.
Στο χαιρετισμό του, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο Γ.Γ. του συλλόγου των παλαιμάχων της Προοδευτικής, Νίκος Μάλλιαρης τόνισε:
«Οι σύνδεσμοι παλαιμάχων Ιωνικού και Προοδευτικής συναποφάσισαν να πάρουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες ενάντια στη μακροχρόνια και αυξανόμενη αντιπαλότητα μεταξύ των νεαρών οπαδών των δύο ομάδων, που είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί δυστυχώς γενικότερα το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Ο σημερινός αγώνας είναι η αρχή. Θα συνεχισθούν από μέρους μας και άλλες εκδηλώσεις, με σκοπό να υλοποιηθεί ένα πλάνο μακροχρόνιο για τη καλλιέργεια και την ανάπτυξη φίλαθλου πνεύματος μεταξύ των ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και οπαδών».
«Οι Σύνδεσμοι παλαιμάχων είναι καιρός να αναλάβουν αυτή την πρωτοβουλία σε όλη τη χώρα και σε αυτή την κατεύθυνση θα βαδίσουμε. Σε αυτή την πρώτη κίνησή μας ήδη συμμετέχουν σαν συνδιοργανωτές οι Δημοτικές αρχές Νίκαιας – Ρέντη και Κορυδαλλού, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πειραιά και η Ένωση Συνδέσμων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πειραιά και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα έχει συνέχεια στις εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν», κατέληξε ο Νίκος Μάλλιαρης.
Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!