Δράσεις αλληλεγγύης από αθλητικά σωματεία της Αχαΐας

 

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης, πρώην γραμματέας 2004 του ΠΣΑΠ, συνιδρυτής του ερασιτεχνικού σωματείου Αστέρας Καισαριανής και πρώην πρόεδρός του, αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Ολυμπιακού Πατρών και παραβρέθηκαν στο φιλικό αγώνα Φωστήρα Οβρυάς – Ολυμπιακού Πατρών, στο γήπεδο του Φωστήρα, στην Οβρυά, στα μέσα του Αυγούστου.

Εκτιμώντας οι δυο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κοινωνικό έργο που επιτελεί το ποδοσφαιρικό σωματείο του Ολυμπιακού Πατρών, αλλά και βλέποντας ως αναγκαία την κοινωνική-πολιτιστική-αθλητική παρουσία των Σωματείων και των Εκπολιτιστικών Συλλόγων, θεωρούν απαραίτητο να δυναμώσουν και να πολλαπλασιαστούν αντίστοιχες ενέργειες…

Οι ίδιοι δηλώνουν στον Δρόμο ότι θεωρούν πολύ σημαντική την παρέμβαση των σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, που πέραν του αθλητικού-ποδοσφαιρικού κομματιού, προσπαθούν να μπουν μπροστά σε έναν αγώνα αρωγής και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που σοβεί στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός Πατρών πρωταγωνιστεί σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, και μάλιστα φέτος, ο πρόεδρος του σωματείου, Κ. Ντάσιος, σε συνεργασία με τον Τ. Τσιβγινίδη (έμπειρο παράγοντα του αχαϊκού ποδοσφαίρου) και τον πρόεδρο της ομάδας της Δάφνης Πατρών, Γ. Κορφιάτη, αλλά και σωματεία που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να προσφέρουν, όπως οι Πετεινοί, ο Φωστήρας Οβρυάς, ο Παμπατραϊκός, ο παλαίμαχος διαιτητής Γιώργος Σταυρόπουλος, αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Περιβόλας και Δαφνούλας, θα προσφέρουν ό,τι μπορούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε ανθρώπους άπορους που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν τα απαραίτητα αγαθά. Για το σκοπό αυτό θα παρέχουν κάθε Δευτέρα συσσίτιο από τα γραφεία του Ολυμπιακού Πατρών.

 

Στην κρίση κανένας μόνος

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Πάτρα οι κ. Λουκανίδης και Μάλλιαρης ενίσχυσαν παράλληλα την καμπάνια με το μήνυμα: Στην κρίση-κανένας μόνος. Συμμετείχαν σε συζητήσεις σε τοπικά ραδιόφωνα και τηλεοπτικά δίκτυα, καλώντας όλους τους φιλάθλους της Αχαΐας και ιδιαίτερα τους Πατρινούς παλαίμαχους αθλητές, να αγκαλιάσουν αυτές τις πρωτοβουλίες που είναι τελείως απαραίτητες για να κρατηθεί όρθια η ελληνική κοινωνία…

Πρωτοβουλίες για μια νέα σχέση των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου με την κοινωνία, τη σχέση της αλληλεγγύης, αναλαμβάνει όμως και η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε πρόσφατη συνάντηση αθλητικών στελεχών ποδοσφαιρικών σωματείων που έγινε στην Πάτρα, παρουσία και του Νίκου Μάλλιαρη, μέλους του Τμήματος Αθλητισμού της Κ.Ε., συζητήθηκε η ενασχόληση των αθλητικών σωματείων σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και τρόποι συνεργασίας και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, σε επίπεδο προώθησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας και του ρατσισμού στα γήπεδα, αλλά και πολιτιστικές παρεμβάσεις και εκδηλώσεις».

 

Αναβάθμιση του αχαϊκού ποδοσφαίρου

Στο μεταξύ, μέλη της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αντρέα Ριζούλη, συντονιστή της νομαρχιακής οργάνωσης Αχαΐας, το βουλευτή Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου, τον Τάκη Γεωργακόπουλο, δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Ερυμάνθου, τον Κώστα Σπαρτινό, επικεφαλής της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, τον Νίκο Μάλλιαρη αλλά και μέλη της Διοίκησης του Ολυμπιακού Πατρών, επισκέφθηκαν το γήπεδο της ΕΠΣΑ στα Προσφυγικά όπου με παράγοντες των αθλητικών σωματείων της περιοχής (του Ολυμπιακού Πατρών, της Δάφνης Πατρών, του Φωστήρα Οβρυάς κ.ά.) συζήτησαν τρόπους για τη γρήγορη αποκατάσταση του γηπέδου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο παλαίμαχος διεθνής Τάκης Λουκανίδης που συμπαραστέκεται στις πρωτοβουλίες αναβάθμισης του αχαϊκού ποδοσφαίρου από τα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής, ο οποίος και επισήμανε: «Είναι κρίμα ένα τέτοιο γήπεδο να το στερούνται οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Πάτρας».

 

 Στη φωτο: Στιγμιότυπο από τις συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ποδοσφαιρικούς παράγοντες της Πάτρας. Διακρύνονται μεταξύ άλλων οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ν. Μάλλιαρης, Τ. Λουκανίδης και ο βουλευτής Αχαΐας β. Χατζηλάμπρου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!