«Νομίζω ότι θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους μου να ψηφίσω. Έχω πει από την αρχή ότι είμαι ενάντια στην καταπίεση, ενάντια στο σύστημα της καταπίεσης και δεν πρόκειται να υποστηρίξω αυτό το σύστημα. Για μένα, ο καταπιεστής δεν πρόκειται να σου επιτρέψει να ψηφίσεις υπέρ της διεξόδου από την καταπίεση».

Αυτά δήλωσε σχολιάζοντας τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές ο Colin Kaepernick, ένας από τους γνωστότερους παίκτες στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, του δημοφιλέστερου ομαδικού αθλήματος στις ΗΠΑ.

Ο Kaepernick, που αγωνίζεται στους San Francisco 49ers’, έγινε πρωτοσέλιδο όταν πριν λίγους μήνες ξεκίνησε μια καμπάνια διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία που υφίστανται οι μαύροι στη χώρα του. Αρνήθηκε μάλιστα να σταθεί όρθιος κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου πριν από έναν αγώνα, δηλώνοντας τότε: «Δεν πρόκειται να σταθώ όρθιος, αποδίδοντας τιμή σε μια σημαία μιας χώρας που καταπιέζει μαύρους και έγχρωμους».

Ο διάσημος αθλητής έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις, ακόμα και απειλές για τη ζωή του, αλλά ορκίστηκε να συνεχίσει τη διαμαρτυρία μέχρι να εξαλειφθεί η φυλετική αδικία στις ΗΠΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!