Θύματα από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο:

► 10 Φεβρουαρίου: 1.018 νεκροί
► 10 Μαρτίου: 4.297 νεκροί
► 10 Απριλίου: 108.378 νεκροί
► 10 Μαΐου: 286.084 νεκροί
► 10 Ιουνίου: 421.830 νεκροί
► 10 Ιουλίου: 556.338 νεκροί

Κι όμως… ακόμη και στις χώρες όπου βρίσκεται σήμερα το επίκεντρο της πανδημίας, όπως οι ΗΠΑ και η Βραζιλία, η πολιτική τάξη και οι ελίτ δεν ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν αποτελεσματικά μέτρα για την ανακοπή της. Ιδρώνουν μόνο για «να σώσουν την οικονομία» σε βάρος της δημόσιας υγείας. Η χαλάρωση των όποιων μέτρων προστασίας είχαν ληφθεί, η απελευθέρωση του τουρισμού κ.ο.κ. προκαλούν ανησυχητική  αναζωπύρωση των κρουσμάτων, ακόμη και σε περιοχές του κόσμου –όπως η Κίνα και η Ευρώπη– που είχαν βγει από το μάτι του κυκλώνα. Κερασάκι στην τούρτα, η μόλυνση από τον κορωνοϊό και του Βραζιλιάνου ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου, που αποκαλούσε την πανδημία «γριπούλα» και εμπόδιζε την επιβολή καραντίνας, με αποτέλεσμα η Βραζιλία να είναι δεύτερη σε θανάτους παγκοσμίως.

Η απόπειρα των ελίτ να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο ώστε να εξακολουθήσουν να κερδοσκοπούν, και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουν την πανδημία ως ευκαιρία για να επιταχύνουν βαθιά αντιδραστικές αλλαγές, στηρίζεται σε μια εκτεταμένη προπαγάνδα που μεταξύ άλλων προκαλεί και ακραίες συμπεριφορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Αλαμπάμα, με πρωταγωνιστές κυρίως λευκούς φοιτητές: συγκεκριμένα, διοργανώνονται «πάρτι κορωνοϊού» με εισιτήριο εισόδου και συμμετοχή ανθρώπων που είναι αποδεδειγμένα φορείς της ασθένειας. Στόχος των λοιπών συμμετεχόντων είναι να… μολυνθούν με τον κορωνοϊό, καθώς ο πρώτος που αποδεδειγμένα μολύνεται κερδίζεται το σύνολο των εσόδων του πάρτι από τα εισιτήρια!

Η τοπική καθημερινή εφημερίδα Montgomery Advertiser σε σχετικό ρεπορτάζ της φιλοξενεί σοκαριστικές δηλώσεις του διευθυντή της δημόσιας κλινικής της κομητείας Τουσκαλούζα, όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, το Κολέγιο Στίλμαν και το Κολέγιο Σέλτον: «Στη διάρκεια επιλογής φοιτητών για τη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης της ασθένειας αρκετοί από αυτούς έδειξαν στο προσωπικό μου βίντεο από αυτά τα πάρτι. Έπειτα, όταν τους καλούσαμε για να τους ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των τεστ, διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι κάποιοι ενθουσιάζονταν πολύ εάν ήταν θετικοί στο τεστ, ενώ άλλοι, με αρνητικά αποτελέσματα, έδειχναν απογοήτευση». Κάθε επιπλέον σχόλιο περιττεύει…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!