Αγαπητοί φίλοι,

Περνάμε μία βαθύτατη, εκτός των άλλων πολλαπλών κρίσεων, πολιτιστική και πνευματική ένδεια που επιβάλλουν στους κυβερνήτες μας με φιλοσοφική και πολιτική βούληση αλλά και με υψηλό αίσθημα πολιτικής ευθύνης να θεσπίσουν νέους θεσμούς για τα ΜΜΕ.

Σ’ αυτή τη μεγάλη και επιτακτική αναγκαιότητα ο Δρόμος της Αριστεράς υπηρετεί με υπευθυνότητα τον ρόλο του ως ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας μακριά από κατεστημένα κέντρα επηρεασμού και εξάρτησης που αποβλέπουν μόνο στο εύκολο και αδηφάγο κέρδος και στις παράπλευρες εξουσίες.

Συγχαρητήρια για όλες τις προσπάθειές σας που αποβλέπουν στη δημιουργία χειραφετημένων αναγνωστών, ελεύθερων πολιτών με υψηλά φρονήματα, με ελεύθερη έκφραση ιδεών και γνωμών δηλαδή στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα πρυτανεύουν οι βασικές συνταγματικές αρχές: η αντικειμενικότητα, η ποιότητα και ο σεβασμός του ανθρώπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες σας που με υψηλή ευρυμάθεια, ανεξαρτησία και υπευθυνότητα αγωνίζονται να διαμορφώσουν ένα αναγνωστικό κοινό που ζητάει αντικειμενική και ποιοτική πληροφόρηση.

Διαβάζω τον Δρόμο της Αριστεράς γιατί πιστεύω πως υπηρετεί, ενημερώνει και προβληματίζει με υπευθυνότητα και συνέπεια τον αναγνώστη χωρίς να αλλοιώνει ή να παραμορφώνει τα γεγονότα. Διαβάζω τον Δρόμο γιατί αγωνίζεται εναντίον όσων επιχειρούν να διαγράψουν από την εθνική συνείδηση ό,τι δεν τους συμφέρει και να ξαναγράψουν την ελληνική ιστορία.

Βιώνουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο άλλης μεν μορφής, αλλά πιο σκοτεινό από τους προηγούμενους. Έχουν ανατραπεί όλοι οι κανόνες δικαίου, τα Συντάγματα, οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και κορωνοϊού. Στην ουσία πρόκειται για δύο στάδια επιβολής καταπιεστικών μέτρων που στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή της παγκόσμιας οικονομίας προς όφελος του πλέον άκρατου και αδηφάγου καπιταλισμού μέσω της πολιτικής των διεθνών τραπεζιτών και χρηματιστηρίων. Κροίσοι του πλούτου και συμφέροντα τεράστιων ιατροφαρμακευτικών εταιρειών κρύβονται πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού. Το μεγάλο κεφάλαιο ωφελείται τόσο από την ευρωπαϊκή πολιτική, όσο και από τα μέτρα που λαμβάνονται με πρόσχημα την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η πανδημία δεν είναι τυχαίο φαινόμενο. Είναι συνειδητό κατασκεύασμα διεστραμμένων εγκεφάλων που εξαπέλυσαν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Το περίεργο της σημερινής κατάστασης είναι ότι κανείς πολιτικός ή άλλος φορέας διεθνώς, δεν υψώνει φωνή για να κατονομαστούν οι νοσηροί εγκέφαλοι που ευθύνονται για τον κορωνοϊό. Θα πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι φορείς να απαιτήσουν να κατονομαστούν οι δημιουργοί του κορωνοϊού. Η σιγή γύρω από το καίριο αυτό θέμα είναι ύποπτη και φανερώνει τρομοκρατία και εκβιασμούς από έξω προς τις κυβερνήσεις διαφόρων χωρών. Εάν υπήρχε στην Ελλάδα ακόμα Αριστερά θα όφειλε αυτή πρώτη να φωνάζει γι’ αυτό το θέμα των ενόχων.

Ο Δρόμος της Αριστεράς είναι η μοναδική και η τελευταία εφημερίδα αυτού του ιδεολογικού χώρου που κράτησε ψηλά τη σημαία των ιδανικών της εργατικής τάξης. Δεν συμβιβάστηκε, δεν πρόδωσε, δεν λύγισε μπροστά στο τσουνάμι της αντίδρασης. Χωρίς κομματικό συνασπισμό άξιο των χαλεπών μας καιρών ο Δρόμος διατήρησε ζωντανή την συνείδηση της Αριστεράς και έδωσε μια ελπίδα ότι ίσως στο μέλλον να ξεπηδήσει κάποιος καινούργιος κομματικός φορέας, με νέους ανθρώπους, που θα ξαναζωντανέψει τις παλιές αναλλοίωτες αξίες.

Δυστυχώς όμως, η Αριστερά στην πατρίδα μας αποτελεί πλέον ρομαντικό, απολιθωμένο παρελθόν.

Εύχομαι οι νέες γενιές, οι σημερινές και αυτές που θα έρθουν, να γιορτάσουν τα 100 χρόνια και πλέον του Δρόμου της Αριστεράς.

* Ο Άγγελος Σιδεράτος είναι σκηνοθέτης και εκδότης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!