Με αφορμή το 500ό φύλλο του Δρόμου της Αριστεράς, μούρθαν στο νου οι στίχοι του Κ. Βάρναλη, «εγώ είμαι τέκνο της Ανάγκης και ώριμο τέκνο της Οργής», απ’ τη συλλογή «Το φως που καίει». Νομίζω ότι οι στίχοι ταιριάζουν πλήρως με τη δημιουργία, διαδρομή και συμβολή του Δρόμου της Αριστεράς, που ως ένας μικρός «φάρος» φωτίζει τα δρώμενα στην ελληνική κοινωνία και στο διεθνή χώρο, αναδείχνει τις αιτίες και τους υπεύθυνους και κυρίως στηρίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στις αγωνιστικές τους αντιστάσεις κατά των πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, που επιβάλλουν η εγχώρια άρχουσα τάξη και οι επικυρίαρχες ελίτ της Ευρωζώνης και του Ατλαντισμού!

Επίσης η στήριξη του «Δρόμου», αποτελεί «ιδεολογική επένδυση» για το λαϊκό κίνημα, στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, της στρέβλωσης και απόκρυψης της αλήθειας, από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα με την αντικειμενική ενημέρωση της αρθρογραφίας του, την ανάπτυξη πλουραλιστικού διαλόγου από τις στήλες του και την αναζήτηση δρόμων κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων… και μόνο γι’ αυτό αξίζει η στήριξη του!

Πάνω απ’ όλα, η συμβολή του Δρόμου είναι πολύτιμη, στην αναζήτηση μιας φερέγγυας πορείας της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς προς το «Ιστορικά αναγκαίο». Για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μέτρων – που άλλοτε με μορφή Μνημονίων, άλλοτε μετα-Μνημονιών και άλλοτε στο όνομα της πανδημίας του «κοροναϊού», καταδυναστεύουν εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαία και λαϊκά στρώματα– με στόχο την υπέρβαση του καπιταλισμού και τη σοσιαλιστική προοπτική.

Εύχομαι ο Δρόμος της Αριστεράς να τα χιλιάσει… και να ‘μαστε καλά να τα ξαναπούμε…

* Ο Γιάννης Τόλιος είναι διδάκτωρ Οικονομικών, συντονιστής ερευνητικού κέντρου «ΜΑΧΩΜΕ»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!