Έχουμε ανάγκη τη στήριξή σας

 

O Δρόμος της Αριστεράς, η εβδομαδιαία εφημερίδα που διαβάζετε κάθε Σάββατο, είχε την ατυχία -ή και την τύχη αν προτιμάτε- να συνδέσει την έκδοσή της με την απαρχή της κρίσης. Μιας κρίσης οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής. Μιας συντριβής καθολικής και απρόβλεπτης που ρήμαξε και εξακολουθεί να ρημάζει τον τόπο και να απελπίζει τους ανθρώπους του.

Συνέβησαν σ’ αυτά τα πέντε χρόνια ζωής της εφημερίδας, τόσα πολλά που η φυσιολογία κάθε ανθρώπινης συνείδησης είναι αδύνατο να επεξεργαστεί, πόσο μάλλον να αφομοιώσει. Δεν θα παινέψουμε το σπίτι μας λοιπόν, τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε στο βαθμό που ο μύθος προτρέπει, ρισκάροντας τον κίνδυνο να πέσει κάποια μέρα και να μας πλακώσει…

Θα πούμε, ειλικρινά, πως είχε κι ο δρόμος αδυναμίες, ολιγωρίες, μειωμένα αντανακλαστικά σε κάποιες κρίσιμες στιγμές αλλά και αστοχίες, πολιτικές ή άλλες. Τον θέλαμε αρχικά ως μια εφημερίδα που θα έφερνε σε συνομιλία τα κατακερματισμένα ιστορικά ρεύματα της αριστεράς, θα άμβλυνε τις μεταξύ τους διαφορές και τις συγκρούσεις, θα ένωνε τα διαφορετικά πολιτικά και πολιτισμικά ρυάκια σ’ έναν αναγκαίο ορμητικό χείμαρρο. Η ζωή όμως κάποια στιγμή τα έφερε αλλιώς, κι είναι ακριβώς αυτή η κρίσιμη στιγμή που μας επιτρέπει την αναφορά σ’ ένα αθέατο, για τους πολλούς, κατόρθωμα της εφημερίδας. Ο δρόμος, οι συντάκτες και οι πολιτικές οργανώσεις που φρόντιζαν και αγωνιούσαν για την τύχη του, έδειξαν πως είχαν τσαγανό, ευαίσθητες κεραίες αλλά και σοβαρές αποσκευές ώστε να διαμορφώσουν έγκαιρα μια δύσκολη για εκείνους τους καιρούς φυσιογνωμία του εντύπου. Η εφημερίδα απέκτησε πρόσωπο διακριτό, ανάμεσα στα υπόλοιπα έντυπα του αριστερού χώρου. Άντεξε τους αποκλεισμούς και την αποσιώπηση, αντέστρεψε παγιωμένους μύθους και βεβαιότητες, χρωμάτισε αισθητά την υπόλοιπη Αριστερά με ιδέες και αλήθειες που κάποιοι τις «υιοθέτησαν» απλώς για να τις κάνουν… ψέμα.

Τώρα που ένας κύκλος κλείνει με λυγμό και πάταγο, ξεκινά μια νέα δοκιμασία, αχαρτογράφητη ακόμη. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. O Δρόμος της Αριστεράς δεν μπορεί από μόνος να καλύψει το τεράστιο κενό της ορθής πληροφόρησης, ούτε βέβαια να αντιπαλέψει τα έντυπα Μέσα της συστημικής προπαγάνδας. Μπορεί, ωστόσο, να μπαίνει σφήνα στο σάπιο σώμα τους, να ανοίγει εναλλακτικά μονοπάτια στην ενημέρωση του κόσμου. Δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια: Θα πούμε μόνο ότι θα προσπαθήσουμε, με νύχια και με δόντια, να συμβάλουμε σε μια ουσιαστική απάντηση των νέων προβλημάτων, να συμμετέχουμε στο νέο κύκλο διεργασιών που θα ανοίξουν στην κοινωνία και την Αριστερά.

Προϋπόθεση για όλα αυτά είστε εσείς, οι αναγνώστες που μας στηρίζετε έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια. Οι συναγωνιστές, οι πολλοί φίλοι που μας διαβάζετε και μας ενθαρρύνετε ηλεκτρονικά από το Διαδίκτυο. Σας ζητάμε, λοιπόν, χωρίς περιστροφές να αγοράζετε τον Δρόμο κάθε Σάββατο από το περίπτερο. Παρ’ ότι έχουμε επίγνωση της σημασίας που έχει το εβδομαδιαίο ξόδεμα του δίευρου, είναι ειλικρινά βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια έκδοσης του Δρόμου. Έχουμε ανάγκη τη στήριξή σας σε όλα τα επίπεδα για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Και αυτό δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου…

 

 

Μπορείτε, ακόμα, να καταθέσετε οποιοδήποτε ποσό, είτε εδώ μέσω PayPal, είτε στον τραπεζικό λογαριασμό που παραθέτουμε πιο κάτω:

 

Οικονομική ενίσχυση μέσω PayPal

Πατήστε εδώ:


Οικονομική ενίσχυση σε τραπεζικό λογαριασμό

Τράπεζας Πειραιώς

GR5101720290005029046675386

(Ενότητα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία)

BIC Τράπεζας Πειραιώς (απαραίτητο για καταθέσεις από το εξωτερικό): PIRBGRAA

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!