Σε μια εποχή όπου ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνός και δρομολογούνται εξελίξεις καθοριστικές για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, η προσπάθεια μιας εφημερίδας να προσανατολιστεί και να προσφέρει, και όχι απλά να επιβιώνει, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Ο Δρόμος παρακολουθεί στενά τον καταιγιστικό ρυθμό των γεγονότων, των ειδήσεων και των «ειδήσεων», τους έξωθεν εκβιασμούς, τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό, την εναγώνια προσπάθεια που κάνει το πολιτικό σύστημα να ξαναστερεώσει την εξουσία του πάνω στην κοινωνία, για να επανέλθει στην «κανονικότητα».

Δύσκολο έργο – ποιος πιστεύει εξάλλου ότι είναι μια εύκολη εποχή, όταν η φτώχεια απλώνεται, η αξιοπρέπεια χτυπιέται βάναυσα, η δημοκρατία είναι είδος υπό εξαφάνιση, η χώρα υφίσταται ένα πρωτοφανές κοινωνικο και πολιτικό πείραμα, ξεπουλιέται στους διεθνείς επενδυτές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, και η γεωπολιτική φωτιά στη γειτονιά μας απειλεί την ίδια την υπόστασή της;

Ο Δρόμος αποκρυπτογραφεί αυτή τη δύσκολη και ρευστή πραγματικότητα, προσπαθεί να προσανατολιστεί, να εγκαταλείψει στερεότυπα και προκαταλήψεις, να προβάλει ιδέες και απόψεις που να αντέχουν, να απαντήσει στα νέα ζητήματα που διαρκώς μπαίνουν για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, την Αριστερά, την ίδια τη χώρα.

Αυτή είναι η αποστολή του Δρόμου της Αριστεράς. Να υπηρετήσει την κοινωνία, να συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος αλλαγής, να προβάλει την ανάγκη για διέξοδο και ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα, να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο ιδεών, ζύμωσης, διαλόγου και δράσης, να δώσει βήμα στους αναγνώστες, να μεταφέρει τους αγώνες των λαών από όλο τον κόσμο, να ανιχνεύσει… δρόμους για την Αριστερά του 21ου αιώνα.

Δώστε μας τη δύναμη για να συνεχίσουμε. Ο Δρόμος χρειάζεται τη συμμετοχή, χρειάζεται τις ιδέες όλων, χρειάζεται την είδηση απ’ όπου κι αν προέρχεται, χρειάζεται την καλόπιστη κριτική, χρειάζεται τη διάδοσή του στον φίλο, στο συνάδελφο, στο γείτονα.

Με δεδομένη επίσης τη δυσκολία που έχουν πολλοί από εμάς ακόμα και να δώσουν 2 ευρώ για να πάρουν την εφημερίδα το Σάββατο, και με δεδομένο ότι, όση κι αν είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών μας, τα έξοδα της έκδοσής μας δεν καλύπτονται, χρειαζόμαστε και την οικονομική συνδρομή κάθε αναγνώστη, κάθε φίλου, κάθε συναγωνιστή.

 

Η παρέμβαση του Δρόμου (εκτός από την αρθρογραφία και τις συζητήσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα) περνάει και μέσα από μεγάλες πρωτοβουλίες που παίρνει. Είναι γνωστή η διεθνής συνάντηση των κινημάτων που οργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα, το Resistance Festival. Επίσης, τις επόμενες μέρες διοργανώνει στην Αθήνα την 1η Πανελλαδική Συνάντηση Νέων

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ονοματεπώνυμο: Δρόμος της Αριστεράς

Κυκλοφορία: Κάθε Σάββατο

Γεωγραφική κάλυψη: Πανελλαδική

Φύλλα μέχρι σήμερα: 239

Στόχος: Να συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος αλλαγής, να προβάλει την ανάγκη για διέξοδο και ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα, να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο ιδεών, διαλόγου και δράσης, να ανιχνεύσει… δρόμους για την Αριστερά του 21ου αιώνα

Επικοινωνία: 210-3468282

[email protected]

www.edromos.gr

https://www.facebook.com/DromosThsAristeras

https://twitter.com/edromos

 

Οικονομική ενίσχυση στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:

GR5101720290005029046675386

(Ενότητα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία)

BIC Τράπεζας Πειραιώς (απαραίτητο για καταθέσεις από το εξωτερικό): PIRBGRAA

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!