Στρώσε το τσιμέντο σου για Dior

«Ο οίκος Dior θα κάνει την Ακρόπολη διάσημη σε όλον τον πλανήτη» δια στόματος Μενδώνη. Εκφραστείτε ελεύθερα…
Hera Diamantes

«Φιλόσοφος» της συμφοράς 

Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, ο γνωστότερος εκπρόσωπος του πάλαι ποτέ ρεύματος των «νέων φιλοσόφων», πραγματοποίησε μία ακόμη συγκλονιστική παρέμβαση – την οποία φυσικά έσπευσαν να αναπαράξουν τα έγκυρα ΜΜΕ, διεθνή και εγχώρια. Αυτή τη φορά, με ένα λίβελο που πλέον χρησιμοποιείται ως non paper του ισραηλινού κατοχικού κράτους, ο «φιλόσοφος» ρίχνει λάσπη σε όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό. Εκεί μας εξηγεί ότι στην πραγματικότητα καρφάκι δεν μας καίγεται για τους Παλαιστίνιους: αυτό που μας κινεί, λέει ο πολυεκατομμυριούχος απατεώνας και διαχρονικός απολογητής της αδικίας, είναι το μίσος μας για τους Εβραίους! «Φιλόσοφος» της συμφοράς, κυριολεκτικά. Να αγιάσουν τα χέρια του νεαρού Σέρβου που τον γιαούρτωσε όταν τόλμησε να επισκεφθεί το Βελιγράδι.
Ε.Φ.

Πάρτι γενεθλίων στη Γάζα, Μάης 2021! Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!

Νίκη για τις νησίδες

«Με απορριπτική απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκλεισε την πόρτα στα ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ σχέδια εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις προστατευόμενες νησίδες του Ν. Αιγαίου, γνωστές ως τα “Γκαλαπάγκος της Μεσογείου”, ένα από τα τελευταία καταφύγια βιοποικιλότητας στην Ευρώπη!
Η ιστορική αυτή απόφαση προασπίζει το δίκαιο της βιοποικιλότητας: των θαλασσοπουλιών, του Μαυροπετρίτη και των σπάνιων και ενδημικών ειδών πανίδας και χλωρίδας που απαντούν στο εργαστήριο εξέλιξης των νησίδων του Ν. Αιγαίου.
Η μάχη για την προστασία των νησίδων κράτησε δύο χρόνια, με την εναντίωση απέναντι σε αυτό το καταστροφικό έργο να είναι καθολική. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, έχοντας αφιερώσει πάνω από 25 χρόνια αδιάλειπτης μελέτης και προστασίας του νησιωτικού χώρου, έθεσε τον αγώνα για τη σωτηρία των νησίδων εξαρχής ως πρώτη προτεραιότητα, με μια εκστρατεία που έτυχε τεράστιας αποδοχής.» Μπράβο!
ornithologiki.gr/nisides #small_islands_matter

Αντισημίτες κι αυτοί! 

Οι New York Times βομβαρδίζονται από διαμαρτυρίες και απειλές σιωνιστικών οργανώσεων αφότου δημοσίευσαν αυτήν την εβδομάδα τις φωτογραφίες 66 παιδιών από την Παλαιστίνη και 2 από το Ισραήλ, τα οποία έχασαν τη ζωή τους στην πρόσφατη αιματηρή σύγκρουση. Συνοδευόμενες από συγκλονιστικά λιτές περιγραφές, οι ανέμελες παιδικές φωτογραφίες προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι: «Ήταν αργά πια, και η γιορτή για το τέλος του Ραμαζανιού είχε ολοκληρωθεί. Η 9χρονη Ντάνα Ισκοντάνα και η 5χρονη αδελφή της Λάνα ήθελαν παρ’ όλα αυτά να δοκιμάσουν τα νέα τους φορέματα. Ο πατέρας τους Ραΐντ Ισκοντάνα τις φωτογράφισε ενώ τα δύο αδέλφια τους, ο 4χρονος Γιαχία και ο 2χρονος Ζαΐν, παρακολουθούσαν. “Έπειτα”, θυμάται ο πατέρας, “βγήκα έξω να αγοράσω σοκολάτες και τσιπς για τα παιδιά”. Όταν επέστρεψε, τα 4 παιδιά του και η γυναίκα του είχαν σκοτωθεί από ισραηλινό πύραυλο. “Μακάρι να μην είχα φύγει ποτέ”, λέει»…
Μ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!