Αστυνομία στα ΑΕΙ

 

Περισσότεροι από 870 διδάσκοντες από όλα τα ελληνικά πανεπιστήµια έρχονται να προσθέσουν τη φωνή τους δίπλα στις αντιδράσεις δεκάδων Συγκλήτων, Σχολών, Τµηµάτων και Συλλόγων διδασκόντων και διοικητικών που αντιτίθενται στην παρουσία της αστυνοµίας στα Πανεπιστήµια. Χαρακτηριστικά αναφέρουµε τις αποφάσεις των Συγκλήτων ΑΠΘ, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, Παντείου Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Κρήτης, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων κ.ά. Όσοι και όσες υπογράφουν το κείµενο της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών» αντιτίθενται στη σχεδιαζόµενη από την κυβέρνηση σύσταση νέου αστυνοµικού σώµατος, της «Οµάδας Προστασίας των Πανεπιστηµιακών Ιδρυµάτων», το οποίο εγκαθιστάµενο στα ΑΕΙ θα αναφέρεται απευθείας στην Ελληνική Αστυνοµία και όχι στις πανεπιστηµιακές αρχές. Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία παραβιάζει το συνταγµατικά κατοχυρωµένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστηµίων.

Ταυτόχρονα µε πρωτοβουλία φοιτητών κυκλοφορεί κείµενο το οποίο πλησιάζει τις 10 χιλιάδες υπογραφές, το οποίο θα δηµοσιοποιηθεί σύντοµα.

Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται στο [email protected]

 

«Πρωτοβουλία Πανεπιστηµιακών»

 

 

Όχι στην εξόντωση

 

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη μεθόδευση σε βάρος του επί 18 χρόνια και 4 μήνες κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, εκ μέρους της κυβέρνησης, με μοναδικό κίνητρο την εκδικητικότητα για την πολιτική στάση του και την εξόντωσή του, και βεβαίως αποκλειστικό στόχο όλους τους δυνάμει αντιπάλους του συστήματος.

Θεωρούμε ότι η σωρεία παραβιάσεων νόμων, η συνεχής συκοφάντησή του από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού, βοούν για τη ζοφερή μεθόδευση σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε την επιχείρηση εξόντωσής του, με εξαιρετικά βεβαρημένη υγεία, 63χρονου απεργού πείνας, και τη μετατροπή της υγειονομικής καραντίνας σε λοκντάουν των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. (Για υπογραφές εδώ)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!