Εύγε Παύλο!

Ο Παύλος Τσίμας, ο δημοσιογράφος που έστησε τον 902 και μεταπήδησε από τον Ριζοσπάστη στα Συγκροτήματα, τώρα σχολιάζει ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, που είναι η ναυαρχίδα της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας – και γι’ αυτό πρωτεύει στα διαφημιστικά κονδύλια. Σχολιάζοντας λοιπόν ο Παύλος πρόσφατο γκάλοπ έδειξε σχεδόν ευτυχισμένος που η απάντηση «κανένας από τους δύο» στο ερώτημα «ποιον προτιμάτε για πρωθυπουργό, τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα;», συγκέντρωσε 23%.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, είναι πρώτη φορά που το ποσοστό είναι τόσο χαμηλό, πράγμα που σημαίνει –ερμήνευσε– ότι το σώμα των εκλογέων είναι μάλλον ευχαριστημένο από το πολιτικό σκηνικό και την ομαλοποίησή του. «Σημάδι υγείας» και «υπευθυνότητας» είναι να βρίσκεται όσο πιο χαμηλά γίνεται το «κανένας από τους δύο».

Δεν μπορεί όμως, κάτι θα έχει ακούσει για τα σιχτιρίσματα που ρίχνει ο κόσμος όταν κτυπά το τηλέφωνο και του δηλώνεται ότι είναι από δημοσκοπική εταιρία. Αυτά δεν μετρώνται, αλλά τον βεβαιώνουμε πως θα απαντούσαν «κανέναν από τους δύο». Απλά ο κόσμος απομακρύνεται όχι μόνο από την τυπική πολιτική διαδικασία όπως γίνεται, αλλά και από τις εταιρείες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης…

Εν πάση περιπτώσει μπράβο, εύγε Παύλο Τσίμα, να περνάς καλά και να είσαι ευχαριστημένος. Το αξίζεις!

Μ.Α.

Από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στα αιολικά πάρκα

Μην εμποδίζετε ασφαλίτες με πολιτικά

Στις 8 Δεκεμβρίου 2018, στο τέλος μιας διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων στην επαρχιακή πόλη Βαλάνς, μια παρέα βλέπει δύο τύπους που ποδοπατούν έναν διαδηλωτή. Πέφτουν επάνω τους για να τους σταματήσουν, χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι οι «τύποι» είναι ασφαλίτες με πολιτικά. Λίγες μέρες αργότερα, τέσσερις άνθρωποι (μία 37χρονη φουρνάρισσα, ένας 36χρονος ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ένας 22χρονος εναερίτης και ένας συνταξιούχος) συλλαμβάνονται ως αυτουργοί «επίθεσης σε αστυνομικούς εν υπηρεσία». Δεν αρνούνται ότι προσπάθησαν να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή, αλλά βεβαιώνουν ότι ήταν αδύνατο να καταλάβουν ότι αυτοί που τον έδερναν (πράγμα εντελώς φυσιολογικό, προφανώς…) ήταν «όργανα της τάξης». Προφυλακίζονται για δύο εβδομάδες, καταδικάζονται σε δίκη-εξπρές κεκλεισμένων των θυρών, και ασκούν έφεση.

Η νέα δίκη πραγματοποιείται ξανά κεκλεισμένων των θυρών. Το αποτέλεσμα βγήκε αυτήν την εβδομάδα για τον δημοσιογράφο Στεφάν Τρούιγ και τον νεαρό εναερίτη: ενάμιση και ένα χρόνο φυλάκισης αντίστοιχα, εκ των οποίων 8 και 6 μήνες αντίστοιχα χωρίς εξαγορά! Επιπλέον, και στους δύο απαγορεύεται για 3 χρόνια η συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση και δημόσια συγκέντρωση, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Εισαγγελίας για την «αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών των Κίτρινων Γιλέκων»! Είναι μία μόνο από τις χιλιάδες περιπτώσεις, ενδεικτική του πώς λειτουργούν οι εξωνημένοι θεσμοί της Γαλλικής (μετα)Δημοκρατίας…

Ε.Φ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!