Η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ

Ε, βέβαια, αν ο Τσίπρας έχει πέραση στην τηλεόραση, διαφημίζοντας την «ανάπτυξη» που έχει σχεδόν φτάσει, φυσικό είναι ο κόσμος να έχει πάει, πάλι μέσω τηλεόρασης, στις ζούγκλες για αμέριμνα παιχνίδια στην άμμο και τις λίμνες. Το Survivor, το Nomads και ό,τι άλλο σχετικό είναι το πιο επίκαιρο προϊόν που αντιστοιχεί στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλού γι’ αλλού. Όλα ψεύτικα, όλα εικονικά, όλα πληρωμένα. Γι’ αυτό, δικαιολογημένα, η προσαρμοσμένη στην ιδιωτική TV εκπομπή που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος (από τον Alpha πλέον στο Sky) να κλείνει τη χρονιά με τιμώμενα πρόσωπα τους πρωταγωνιστές του Survivor, με σακάκια χωρίς γραβάτες. Εάν είχε και τον Τσίπρα δίπλα τους, θα έγραφε ιστορία!
Ρόη Αυγερίου

Ε.Τ.σίπρας!

Δεν χρειάζεται το «Βαρόμετρο» της MRB για να μάθουμε ότι 2 στους 3 Έλληνες θα εγκατέλειπαν τη χώρα εάν είχαν τη δυνατότητα, ούτε ότι δεν πιστεύουν ότι η έξοδος από τα Μνημόνια θα έχει κάποια ευεργετική επίδραση στην οικονομία και τη ζωή τους. Όποιος ζει σαν κανονικός άνθρωπος, συναναστρέφεται άλλους κανονικούς ανθρώπους, δηλαδή όχι πλούσιους ή φανατισμένους Συριζαίους, κάνει αυτή τη σφυγμομέτρηση κάθε μέρα. Είτε δουλεύει και κακοπληρώνεται είτε μετράει τη σύνταξη, είτε έχει παιδιά στην ανεργία ή μετανάστες στο εξωτερικό, είτε μιλάει με ανθρώπους που με το ζόρι κρατάνε ανοιχτά τα μαγαζιά τους, ξέρει τι του γίνεται. Σπάνια θα συναντήσεις άνθρωπο στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού που θα σου πει κάτι διαφορετικό. Ο Τσίπρας, μ’ αυτά που βγαίνει και λέει, εκτός από ψεύτης, θεωρείται και εξωγήινος, E.T.!
Γιώτης Σμυρναίος

Ανθρωπάκια

Συνεχίζεται το όργιο για τη «νόμιμη» καταπάτηση του Ελληνικού. Όπως καταδικάστηκαν οι ακτιβιστές, κάποιοι του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιγαν τα διόδια, με βαριές χρηματικές ποινές, έτσι καταδικάστηκε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» Βασίλης Τσατσαράγκος σε 12 μήνες φυλάκιση για «καταπάτηση δημόσιας περιουσίας» επειδή υπερασπίζεται το Κέντρο με τα χιλιάδες εκθέματα. Γι’ αυτές τις καταδίκες δεν έχουν τίποτα να πουν οι λαλίστατοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που όταν δεν τους βολεύει μια απόφαση βγαίνουν και κοντράρουν τους δικαστές! Προφανώς, τέτοιες αποφάσεις δεν τους χαλάνε. Ανθρωπάκια…
Μυρσίνη Λέλου

Μπρος Τραμπ και πίσω Χίλαρι

Η Κλίντον θα ήταν χειρότερη πρόεδρος από τον Τραμπ, γράφει στο Counterpunch ο συγγραφέας του βιβλίου «Σνόουντεν» Ted Rall. Αυτή πίεσε τον Ομπάμα για να διαλύσουν τη Λιβύη και να ενισχύσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αυτή είχε απειλήσει το Ιράν με ολοκληρωτικό αφανισμό, αυτή υποστήριξε τις δικτατορίες που ανέτρεψαν δημοκρατικά εκλεγμένα καθεστώτα στην Αίγυπτο και την Ονδούρα και οι δικοί της άνθρωποι ξεκίνησαν μετά την εκλογή του Τραμπ την καμπάνια εναντίον της Ρωσίας ακόμα και με κίνδυνο να προκαλέσουν παγκόσμια σύρραξη. Και τώρα, που οι Δημοκρατικοί κάνουν ένα comeback στη Γερουσία χάρη στις χοντράδες του Τραμπ, οι κίνδυνοι για την ανθρωπότητα δεν μειώνονται, ενώ κινδυνεύουν οι δημοκρατικοί πολίτες, από την αγανάκτησή τους, να εγκλωβιστούν ξανά στο κόμμα της Κλίντον που ούτε τη γούνα του άλλαξε ούτε την πολιτική του.
Leon Hughes

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!