Δικαιοσύνη καλεί ΝΑSA

Στο διάστημα έφτασε η χάρη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ που πρώτευσε στον παγκόσμιο τελικό του διεθνούς διαγωνισμού εικονικής δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος. Η υπόθεση αφορούσε θέματα ευθύνης από διαστημικές δραστηριότητες (εκτόξευση και θέση σε τροχιά δορυφόρων) και προστασίας του διαστημικού περιβάλλοντος από μη λειτουργικά αντικείμενα, καθώς και στο νομικό πλαίσιο διάσωσης και επιστροφής αστροναυτών! Μια ματιά, εδώ κάτω, ρε παιδιά; Στην προστασία του περιβάλλοντος από χρυσοθήρες και λοιπούς επενδυτές; Στο νομικό πλαίσιο διάσωσης του σπαρασσόμενου ελληνικού λαού; Μπα… Προέχει η δικαιοσύνη στο διάστημα…

Ρ.Μ.

 

Πού ’σαι Παναγιωτακόπουλε…

Αυτές τις μέρες, με την «αντίσταση» που έχει ξεσηκώσει ο κύριος Σκουρλέτης (αφού συνυπέγραψε μέχρι τώρα τα πάντα), θυμήθηκα εκείνο τον τύπο, μακαρίτη πλέον, που ήταν επί χρόνια επικεφαλής της… «αριστερής πρωτοβουλίας του Πασόκ» και ποζάριζε ως θεματοφύλαξ των «αυθεντικών παρακαταθηκών» του Παπατζή. Τον είχαμε πετύχει το 2010 σε μια κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του Πασόκ και σχεδόν τον λυπήθηκα, έτσι που μας κοιτούσε αμήχανα. Αυτός τουλάχιστον είχε μια γραφικότητα με το «κόλλημά» του. Οι σημερινοί παναγιωτακόπουλοι είναι, απλά, αξιοθρήνητοι.

Ε.Φ.

 

Υποκριτές

Οι κυβερνητικοί που κατηγορούνε τώρα το ΣτΕ γιατί δεν έβγαλε αντισυνταγματικά τα μνημόνια και έβγαλε τον κωλονόμο τους, να μην ξεχνάνε ότι αυτοί φέρανε το τρίτο μνημόνιο, αυτοί φέρανε ένα κάρο εφαρμοστικούς με διαδικασίες κατεπείγοντος και με ΠΝΠ, αυτοί παίρνουνε αμετάφραστους τους νόμους από το Χίλτον, ξεφτιλίσανε τη «βουλή» και το σύνταγμα, ακριβώς όπως οι προηγούμενοι και χειρότερα.

Γ.Π.

Η χτεσινή γραμμή μέσα από τρία κυβερνητικά πρωτοσέλιδα. Για κάθε γούστο και για κάθε κοινό, πιο κομματικό, πιο λαϊκό ή πιο ανεξάρτητο...
Η χτεσινή γραμμή μέσα από τρία κυβερνητικά πρωτοσέλιδα. Για κάθε γούστο και για κάθε κοινό, πιο κομματικό, πιο λαϊκό ή πιο ανεξάρτητο…

 

Ταξική ζαλάδα

Το τερμάτισε ο Τάσος Παππάς, θιασώτης της κυβερνητικής γραμμής της ΕφΣυν. Σε άρθρο του, θυμήθηκε τη φράση «Το δίκαιό σας είναι η θέληση της τάξης σας που αναγορεύτηκε σε νόμο» από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ-Ένγκελς! «Τα έχουν πει εγκαίρως και ευστόχως οι μεγάλοι θεωρητικοί του σοσιαλισμού» διαπιστώνει ο Τ. Παππάς κατακεραυνώνοντας την απόφαση του ΣτΕ για τον… σωτήριο νόμο του συνεπώνυμού του υπουργού. Λίγο επιλεκτικά διαβάζει το Μανιφέστο ο συντάκτης. Δεν μπορεί, κάπου θα γράφει ότι ελέγχουν και κυβερνήσεις οι άρχουσες τάξεις εκτός από δικαστές. Η δημοσιογραφία βέβαια είναι ανεξάρτητη, ανά τους αιώνες.

Τ.Β.

 

Σκέψου θετικά

«Η Ελλάδα επιστρέφει μετά από χρόνια σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε πριν μια βδομάδα ο πρωθυπουργός. Τις ίδιες μέρες βγήκαν τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα. Συνολικά, η Ελλάδα διαρκώς φτωχαίνει, περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, ενώ 230.774 παιδιά ηλικίας 0-17 ετών ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο με ό,τι αυτό σημαίνει. Ας τους ενημερώσει κάποιος για τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σ.Π.

 

Παραμύθι για μικρά παιδιά

Η πιο χυδαία προπαγάνδα αφορά το παραμύθι ότι τα χρήματα από τις άδειες θα πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία. Εμπόριο με τη δυστυχία του κόσμου, δηλαδή. Γράφαμε στο Δρόμο στις 3 Σεπτεμβρίου:

«Από τον Απρίλιο 2015, η πώληση των τηλεοπτικών αδειών συμπεριλαμβανόταν στη γνωστή λίστα Βαρουφάκη, στον κατάλογο μέτρων που είχε υποβάλει για έγκριση ο τότε υπουργός Οικονομικών προς την τρόικα με το όφελος να υπολογίζεται τότε επισήμως στα 350 έως 380 εκατ. ευρώ.

Στο τρίτο Μνημόνιο, στα μέτρα που δεσμευόταν να πάρει η κυβέρνηση ώστε να μαζέψει λεφτά για τους δημοσιονομικούς στόχους, προβλέπεται η αναγγελία «προκήρυξης δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και την καταβολή τελών που αφορούν τη χρήση των αντίστοιχων συχνοτήτων».

Τέλος, τον Φεβρουάριο 2016, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, είχε δηλώσει: «Στο μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εκκινήσει ένα διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών και δεσμεύτηκε πως αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα μέτρο για να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους”».

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!