Ταξικό μέτρο

Έχουν εμφανιστεί διάφοροι άσχετοι και διαμαρτύρονται για το «αεροδρομιόσημο» 13 ευρώ υπέρ Fraport για κάθε εισιτήριο… Ακούστε να δείτε εσείς που παραπληροφορείτε: Η Fraport είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη εταιρεία υπό εργατικό έλεγχο και γι’ αυτό η Αριστερή μας Κυβέρνηση συνεργάστηκε ταξικά και μεροληπτικά μαζί της και έδωκε τα 14 αεροδρόμια… Όποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο, σημαίνει πως είναι φραγκάτος και ως εκ τούτου τα 13 ευρώ πάνε στην σοσιαλιστική νησίδα της Fraport, όπου Έλληνες και Γερμανοί εργάτες προκαλούν βαθιές τομές και ρήξεις στο σύστημα, για ένα σοσιαλισμό με γεμιστά Φωτίου και «αλλάζουμε θέσεις για να μην αλλάξουμε αξίες» Φλαμπουράρη… Όλα τα άλλα είναι μύθοι της δεξιάς.

Σπύρος Σούρλας (στο facebook)

 

Μην ακούτε κανέναν
Εγώ, που το μόνο τίτλο που μπορώ να δώσω στον εαυτό μου είναι «μελετητής της Ιστορίας» σας λέω ότι ΤΙΝΑ δεν υπάρχει ούτε μια εναλλακτική υπάρχει ούτε καν ξέρουμε τι υπάρχει. Στην Ιστορία, σε ανύποπτη στιγμή, έχουν εμφανιστεί λύσεις που δεν πρόβλεψε κανείς και άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων. Μην ακούτε κανέναν, ούτε τους οικονομολόγους που δε μπορούν να πετύχουν λαγό στα 2 μέτρα, ούτε διάφορες καφετζούδες και χαρτορίχτρες της Ιστορίας. Αλλάζουν με τέτοια ταχύτητα, σήμερα, στον πλανήτη τα οικονομικά, πολιτικά και γεωπολιτικά δεδομένα που όποιος σας δείχνει έναν δρόμο και μόνο είναι ηλίθιος.

Σοφία Λαμπίκη (στο Facebook)

 

Βρες και κέρδισε

«Η λογική του αφεντικού στο περίπτερο τελείωσε»! «H εποχή του “εγώ είμαι αφεντικό του εαυτού μου” έχει τελειώσει!». Βρείτε ποια είναι δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου το 2012 και ποια της Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Σ.Λ.

 

Φράγμα Μεσοχώρας

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική κουστωδία δεν ανέβηκαν στη νότια Πίνδο μόνο για να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και να προμοτάρουν νέα επικοινωνιακά κόλπα», μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ), αλλά κάνανε και τις μπίζνες τους, μεταξύ άλλων, για την ενεργοποίηση του φράγματος της Μεσοχώρας. Η ΑΡΚ κάνει λόγο για «έργο φαραωνικών διαστάσεων, αλλά αμφισβητούμενης ενεργειακής απόδοσης» και θυμίζει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί παλιότερα ότι το «φράγμα δεν θα λειτουργήσει και ότι αυτοί που το κατασκεύασαν θα λογοδοτήσουν για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος». Δεν είναι και η πρώτη δέσμευση που καταστρατηγεί ο Αλ. Τσίπρας… Αυτή τη φορά για ένα έργο που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει «τεράστιες και ανεπανόρθωτες οικολογικές καταστροφές στη λεκάνη απορροής του Αχελώου».

 

Ακριβός ο φρέντο

Έγκυρη πληροφορία: Δεν είναι 80 όπως είχε γραφτεί αλλά 125 οι βάρδιες των αστυνομικών που φυλάνε καθημερινά το σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια. Αυτό σημαίνει πάνω από 100, ίσως 150 χιλιάδες ευρώ το μήνα και κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Και όλα αυτά επειδή ο …πολύς Αλέκος θέλει να μένει στα Εξάρχεια και να το παίζει αντιεξουσιαστής στην εξουσία. Ας μετακινηθεί στα βόρεια προάστια και να πάνε αυτά τα λεφτά στο «παράλληλο πρόγραμμα» (υπάρχει ακόμα αυτό;). Τόσο πολύ θα χαλαστεί η υπουργάρα; Λαϊκισμός, ε;

Γ.Π.

 

Eδώ Παππά… εκεί Παππά

Οκτώ νομά σ’ ένα δωμά
κλάνει ο Βαγγέλας και βρωμά
κι ο Αλαφού δυστυχισμέ
σας έχω όλους λέει χεσμέ
κι ο Καλογρί να απειλεί
αριστερό νταβαντζιλί
και τι να λέει τι να μηνά
Ψυχάρη και Κοντομηνά
και η μαϊμού ο Ματζουρά
παίζει λαούτο και τζουρά
και μέσα σ’ όλους πού κολλά
Κουρής και Χατζηνικολά
ο τέντζερης και το καπά
εδώ Παππά… εκεί Παππά

Αντώνης Παπαϊωάννου (στο facebook)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!