Ζήτημα εντιμότητας

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εντιμότητα. Με ποιό δικαίωμα, εκτός από εκείνο της καπηλείας, ένα αριστερό κόμμα που εφαρμόζει ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές λέγεται Ριζοσπαστική Αριστερά; Από πού κι ως πού; Σπαστική το καταλαβαίνω, το «ριζοσπαστική» δεν βλέπω πού είναι. Ουδέποτε στην ιστορία κατεγράφη παρόμοια απάτη, ουδέποτε ένας ολόκληρος λαός έπεσε σε παρόμοια λήθη. Σε σχέση με τα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόζονται, οι αντιδράσεις είναι ασήμαντες. Ύπνωση, αναισθησία, παραίτηση ή παχυδερμισμός;  Ό,τι κι αν είναι, τελειώσαμε σαν χώρα. Κάναμε τις αξίες συνθήματα, προκειμένου να μην τις κάνουμε πράξη.

Μιχάλης Ανθής

 

Αγυρτεία Κατρούγκαλου

Η πλάκα είναι ότι ο Κατρούγκαλος τον Ιούνιο στο Βερολίνο, στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που διοργάνωσε το ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, έκανε μια ομιλία στην οποία ισχυρίστηκε ότι είναι αριστερός και αυτή η πολιτική που εφαρμόζει είναι η εκδοχή της αριστεράς στις μέρες μας. Η αγυρτεία της κοροϊδίας, σαν αυτή που εφαρμόζει απέναντι στους συνταξιούχους, σίγουρα πάντως δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ μέρος της αριστεράς.

Αντώνης Σιγάλας

 

Α ρε πατρίδα…

Ήρθε η γυναίκα από την Τασκένδη. Κατάφερε με χίλια ζόρια, με βάση τη συμφωνία Ρωσίας-Ελλάδας για τις συντάξεις των παλιννοστούντων και με 5.000 ένσημα ενθάδε, να πάρει μία σύνταξη 370 ευρώ. Κόψε από δω, κόψε από κει, έφτασε η πενιχρή της σύνταξη στα 275. Έκλαιγε προχτές έξω από την τράπεζα…

Ρ.Χ.

 

Καθαρή εντολή…

«Με το συντριπτικό ποσοστό 93,54% επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας», έγραψε καμαρωτά ο Φοίβος Κλαυδιανός στην Αυγή την επομένη του συνεδρίου. Πιο «καθαρή εντολή», που ήταν και ο τίτλος του άρθρου, πράγματι δεν μπορεί να γίνει. Ας κάνουν, πάντως, καλού-κακού κανένα τρισάγιο για να μην έχει την τύχη ορισμένων άλλων από το διεθνές στερέωμα που στο πρόσφατο παρελθόν έπαιρναν τα ίδια ποσοστά, κατεβαίνοντας κι αυτοί χωρίς αντίπαλο στις εκλογές!

Λ.Ε.

 

Ανατριχιαστική ομοφωνία…

«Ομόφωνα οι θέσεις» είναι ο άλλος τίτλος ενός άλλου άρθρου που υπογράφει επίσης ο Κλαυδιανός. Ούτε εκλογές σε μαντρί να ήτανε, όπως εύστοχα σχολίασε ένας σκακιστής στο καφενείο. Στο σκάκι ακόμα και τα πιόνια κινούνται διαφορετικά, με νοημοσύνη, έλεγε…

Α.Α.

mnhmonio

Η πολλή ισότητα βλάπτει

Στους 25 που εκλέχτηκαν πρώτοι σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι γυναίκες είναι 4! Ενώ στους τελευταίους 25 είναι 24! Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η ποσόστωση, και συνωστίζονται στον πάτο οι «ισότιμες συντρόφισσες», αλλιώς οι συνεδριάσεις της Κ.Ε. θα θύμιζαν καφενείο συνταξιούχων στα Κάτω Βάρδουλα!

Π.Ζ.

 

Πω, πω, κάτι τζίνια!

Οι δηλώσεις των στελεχών μετά το συνέδριο ξεχειλίζουν από ιδέες και οράματα. «Το πρόγραμμα είναι ζωντανή κοινωνική σχέση» απεφάνθη ο Ν. Ηλιόπουλος. «Μόνο μπροστά και όλοι μαζί» πρωτοτύπησε ο Σ. Φάμελλος. «Με αριστερό στίγμα» διαπίστωσε ο Τ. Κουράκης. «Μπορούμε να πετύχουμε στοχεύοντας Αριστερά» πρότεινε η Α. Καββαδία. «Σχέδιο αριστερής παρέμβασης από τη Δευτέρα» ανήγγειλε ο Ι. Σχινάς. «Να οικοδομήσουμε ένα κόμμα δεμένο με την κοινωνία» εισηγήθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος. Κι ακολουθούν κι άλλοι, με την ίδια φαντασία και την ίδια πολιτική διαύγεια. Κορυφαίος όλων, όμως, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. «Το μνημόνιο είναι αποκρυστάλλωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αποδυναμώνει τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία»! Μάλλον έδωσε μια δήλωση που είχε ετοιμάσει για τις πρώτες εκλογές του ’15!

Δ.Ο.

 

Αυγή, όπως Kontra

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τήρηση της συμφωνίας και χρέος» αναγγέλλει τη δήλωση του Δραγασάκη με πεντάστηλο τίτλο η Αυγή η οποία έχει πλέον ξεπεράσει και την Kontra σε μνημονιακό παραλήρημα. Ουαί!

Θ.Λ.

 

Δώστε και μη σώστε

«Πληρώστε την εφορία με ακίνητα» έχει πάνω-πάνω στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή. Γιατί όχι; Mε τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε στο κράτος, δεν θα πάνε στα funds!

Ζ.Ο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!