Βουλευτές και… βολεμένοι

Και να λοιπόν που μάθαμε επιτέλους τι συμβαίνει
το κούρεμα των εισφορών στ’ αλήθεια τι σημαίνει.
Άξιον και δίκαιον εστί, να μάθει η κοινωνία
οι εισφορές κοπήκανε για την ισονομία.
Όσα στο κόμμα δίνουνε απ’ τον μισθό οι τριακόσιοι
τους φέραν σε απόγνωση, τους έχουν ξεπατώσει!
Και δεν σηκώνει η τσέπη τους φόρους αλληλεγγύης
είναι και θέμα ηθικής μα και δικαιοσύνης.
Πολίτες είν’ κι οι βουλευτές κι όλοι στα υπουργεία
δεν θα γεμίζουν μόνο αυτοί του κράτους τα ταμεία.
Και σαν πατριώτες, όλοι μας, πρέπει να ζοριστούμε
κι όχι απ’ τους πολιτικούς θυσίες να ζητούμε.
Άλλοι μαζί τα τρώγανε, χώρια τα τρώνε άλλοι
κι η μύγα τρώει σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.
Χτυπιέσαι και τρελαίνεσαι και θες να ρίξεις φάπας
Μες σ’ ένα μήνα είσπραξε ο άλλος το… εφάπαξ!!!

Γρηγόρης Μανινάκης
(τραγουδοποιός, Νέα Υόρκη)

 

Φιλοχουντικός Κοτζιάς

Η αναστροφή του ΣΥΡΙΖΑ τείνει συνεχώς προς την ακροδεξιά. Ο Νίκος Κοτζιάς, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΕ, σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου και νυν υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην κατακρίνει το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή αυτό διασφαλίζει την εσωτερική σταθερότητα! Οι πιέσεις για εκδημοκρατισμό που ασκούνται είναι αντιπαραγωγικές, λέει ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης! Φανερό είναι ότι οι αγκαλιές του Τσίπρα με τον Νετανιάχου και τον Σίσι δεν ήταν διπλωματικές! Ντροπή, αηδία και αγανάχτηση!

Π.Ο.

 

Αρπαχτικά πάνω από την πόλη

Με δύο πελώριες έγχρωμες καταχωρήσεις, στην Καθημερινή, η εταιρεία Martin Kaye Roadshow καλεί σε τριήμερο event στο Χίλτον για να αγοράσει με το «υψηλότερο δυνατό ποσό» (που η εταιρεία καθορίζει), όποιο πολύτιμο κόσμημα, αντίκα ή μοντέρνο, διαθέτουν ακόμα οι πτωχευμένοι Έλληνες! Όπως ακριβώς συνέβη στην Ανατολική Ευρώπη μετά το 1990, που οι χρυσοθήρες με τα δολάρια γύριζαν από χωριό σε χωριό για να αρπάξουν τις παλιές εικόνες, τα κοσμήματα της γιαγιάς και τα ασημικά από τους πολίτες που είχαν χάσει τις καταθέσεις και τις δουλειές τους. Άλλη μια απόδειξη της ανάπτυξης!

Στ. Ελλ.

 

Ο νοτιοκορεάτης σύμβουλος

Η ομάδα του Μαξίμου σε όλες τις διαπραγματεύσεις χρησιμοποίησε τις ειδικές ικανότητες ενός αδρά αμειβόμενου Νοτιοκορεάτη οικονομικού συμβούλου. Από ό,τι γίνεται γνωστό, οι ετήσιες αποδοχές του εν λόγω κυρίου ανέρχονταν σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ! Πρόσφατα –για λόγους που δεν γνωρίζουμε – του έγινε πρόταση να συνεχίσει να εργάζεται με μόλις 88.000 το χρόνο… Μια πρόταση που όλοι περίμεναν ότι ο εν λόγω θα αρνιόνταν. Όμως ο σύμβουλος έκανε την έκπληξη, δέχθηκε μια μείωση κατά 17 φορές του μισθού του και παρέμεινε στη θέση του. Γιατί άραγε; Μήπως είναι κορόιδο ή μήπως δεν είναι κορόιδο;

Ν.Τ.

 

Ούτε στη σφραγίδα!

Oι ΔΟΥ δεν υπάγονται πια στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά στην ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπό τον Πιτσιλή και την εποπτεία των δανειστών! Ας διαβάσει κάποιος τη σφραγίδα σε οποιοδήποτε έγγραφο της εφορίας και θα το δει! Και φυσικά δεν ακούγεται τίποτε στα ΜΜΕ! Μούγκα στη στρούγκα…

Θωμάς Κώνστας

 

Κανένα μέλλον

Κανένα απολύτως μέλλον δεν έχει χώρα που έχασε 500.000 νέους επιστήμονες οι οποίοι έφτιαξαν τη ζωή τους στο εξωτερικό και δεν θα ξανάρθουν ποτέ. Ό,τι και να σχεδιαστεί, από παραγωγική ανασυγκρότηση μέχρι επανάσταση, δεν θα γίνει τίποτα, με την πλειονότητα των νέων ανθρώπων έξω.

Σοφία Λαμπίκη

 

Φταίει ο Ερμής

Ακούω την ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ κι αρχίζω να συμπαθώ την κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτή που τα έδωσε όλα, φταίει το ΔΝΤ, φταίει ο ΣΕΒ, φταίει ο Σόιμπλε, φταίει η συναστρία, ο ανάδρομος Ερμής, φταίει το κακό μας ριζικό. Μόνον συγνώμη δεν μας διατάζουν να της ζητήσουμε.

Νίκη Βίκου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!