Άνθρωποι πεταμένοι

Πάει κι αυτό. Όταν τα εγκλήματά σου είναι τόσο πολλά κι όταν έχεις τη δύναμη να τα νομιμοποιείς, όλα περνούν και χάνονται στη λήθη. Από τους δεκάδες χιλιάδες που δολοφονήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους όλα αυτά τα χρόνια, ποιος να μιλήσει για τους 19 Αφγανούς που πίστεψαν ότι το αμερικάνικο αεροπλάνο στο οποίο είχαν σκαρφαλώσει θα σταματήσει για να τους πάρει μέσα ή ότι θα μπορούσαν να πετάξουν μαζί του γαντζωμένοι στις ρόδες και τα φτερά του; Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας κι ένας οδοντογιατρός αναγνωρίστηκαν ανάμεσα στα 12 πτώματα που βρέθηκαν διαμελισμένα, δύο μέσα στο αεροδρόμιο και τα υπόλοιπα σκορπισμένα σε στέγες και αλάνες. Παρ’ όλο που πέρασαν πολλές μέρες από τότε, τα υπόλοιπα επτά ακόμα τα αναζητούν οι δικοί τους. Καταγράφτηκαν κι αυτοί, μαζί με όλους τους άλλους στην κατηγορία των παράπλευρων θυμάτων. Δηλαδή, ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Μαίρη Γιαντζόγλου

Σκλαβάκια

Όταν τα McDonald’s δεν βρίσκουν προσωπικό βγάζουν ανακοινώσεις για να προσελκύσουν 14χρονους και 15χρονους από τις πιο φτωχές οικογένειες. Το ίδιο κάνουν και καταστήματα των εταιριών Burger King και Wendy’s. Στις ΗΠΑ επιτρέπεται η παιδική εργασία σε πολλές πολιτείες. Γι’ αυτό οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών φωνάζουν και καταγγέλλουν μόνο τις αμερικάνικες εταιρίες που απασχολούν ανήλικους σε τρίτους χώρες. Εκεί εξαντλούν την ευαισθησία τους.
Αντώνης Τρανός

Ξεφούσκωσε η μπάλα

Το έβγαλε το «πρώτο Θέμα» και το κάνανε πρώτο θέμα τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα, με ρεπορτάζ και σχόλια για τον πρώην ποδοσφαιρστή του Ολυμπιακού Γιώργου Ανατολάκη που εντοπίστηκε να δουλεύει κούριερ, μετά από τόσες δόξες! Όχι μόνο ποδοσφαιρικές αφού και βουλευτής είχε γίνει με το κόμμα του Καρατζαφέρη! Βέβαια, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά μας θυμίζει για άλλη μια φορά τι ψηφίζει πολύς κόσμος για τη Βουλή. Ηθοποιοί, τραγουδιστές και ποδοσφαιριστές που εκλέγονται και είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ! Άλλοι για κλάματα κι άλλοι για γέλια. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει ο Ανατολάκης που απέκτησε τεράστια βίλα, ακριβά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, απαιτητική γυναίκα και ακριβή ζωή. Σίγουρα προσγειώθηκε ανώμαλα, αν και μπορεί το ντελίβερι να τον επαναφέρει στην κανονική ζωή.
Πέτρος Αλλαγμένος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!