Το μεγάλο φαγοπότι της ΑΕΠΙ

Ίσως ακούσατε πως σήμερα από το πρωί, πραγματοποιούνται έρευνες της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ. Της εταιρίας που είχε αναλάβει, σχεδόν μονοπωλιακά, να προστατεύει, να εισπράττει και να διανέμει τα πνευματικά δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων δημιουργών. Τα τελευταία χρόνια έβλεπα τα ποσοστά μου να κατρακυλούν αδικαιολόγητα, την ίδια στιγμή που οι αμοιβές της οικογένειας Ξανθόπουλου, αυξάνονταν ιλιγγιωδώς. Θα σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε το βαθύτερο νόημα της λέξης «βουλιμία». Πατήρ Ξανθόπουλος 52.130 βασικό μηνιάτικο. Σύζυγος Ξανθόπουλου 38.855 βασικό μηνιάτικο. Υιός Ξανθόπουλου 24.537 βασικό μηνιάτικο. Τα δικά μου ποσοστά για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν 109 € (μικτά) και για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 ήταν 43 € (μικτά). Δηλαδή έναν καφέ (της παρηγοριάς) το μήνα. Όσο θα προχωρά η έρευνα, τα αστρονομικά ποσά που λείπουν απ’ το ταμείο θα αυξάνονται. Να δούμε αν και πόσα θα επιστρέψουν.

Θανάσης Γκαϊφύλλιας, τραγουδοποιός

 

Για λύπηση;

Μερικά χρόνια πριν γίνει αντιπεριφερειάρχης, ήταν ανάμεσα στους υπερασπιστές του Ελαιώνα από τα σχέδια οικοδόμησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Το κίνημα που αναπτύχθηκε τότε απέτρεψε την «αξιοποίηση» του Ελαιώνα, παρά τις λοιδορίες που δέχθηκε, την επιχείρηση γελοιοποίησης των αιτημάτων του και την πολιτική στοχοποίησή του. Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη εμφανίζεται αρμόδιος να «λύσει» το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας να πείσει τη δημοτική αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την αναγκαιότητα να προχωρήσει το σχέδιο Μελισσανίδη και έτοιμος να… χρηματοδοτήσει αναγκαία έργα υποδομής. Διχασμός προσωπικότητας; Πολιτικός ξεπεσμός; Ιδεολογική κωλοτούμπα; Μάλλον μικροπολιτική σκοπιμότητα. Κι αυτό είναι που λυπεί περισσότερο όσους από εμάς βρεθήκαμε έστω και για λίγο μαζί του.

Γ.Κ.

 

Μάγια και ξόρκια κατά του Τραμπ Ο πόλεμος εναντίον του σκοταδιστή Αμερικανού Προέδρου κλιμακώνεται. Φιλελεύθερες μάγισσες και μάγοι της Αμερικής ένωσαν το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου τις πνευματιστικές τους δυνάμεις σε μια κοινή τελετή, κατά την οποία έκαψαν φωτογραφίες του και απήγγειλαν τα ανάλογα ξόρκια. Το μαγικό ηβέντ θα επαναληφθεί σε παγκόσμια κλίμακα στις 26 Μαρτίου, στις 24 Απριλίου, στις 23 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, μέχρι τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ να φύγει από τον Λευκό Οίκο… Τέλειο;! Β.Ξ.
Μάγια και ξόρκια κατά του Τραμπ
Ο πόλεμος εναντίον του σκοταδιστή Αμερικανού Προέδρου κλιμακώνεται. Φιλελεύθερες μάγισσες και μάγοι της Αμερικής ένωσαν το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου τις πνευματιστικές τους δυνάμεις σε μια κοινή τελετή, κατά την οποία έκαψαν φωτογραφίες του και απήγγειλαν τα ανάλογα ξόρκια.
Το μαγικό ηβέντ θα επαναληφθεί σε παγκόσμια κλίμακα στις 26 Μαρτίου, στις 24 Απριλίου, στις 23 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, μέχρι τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ να φύγει από τον Λευκό Οίκο… Τέλειο;!
Β.Ξ.

 

Ευρώπη μόνο

«Είμαι ο πιο δημοφιλής Ευρωπαίος πολιτικός στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γιούνκερ και τόνισε πως τρέφει «βαθιά συμπάθεια ή ακόμα και αγάπη για τον ελληνικό λαό». Περνώντας στα καλλιτεχνικά νέα τώρα, το πεντάπρακτο έργο «Ο Μισάνθρωπος από Αγάπη» (Le mysanthrope par amour), το μοναδικό θεατρικό έργο του Μαρκήσιου Ντε Σαντ που έγινε δεκτό από την Comedie Francaise, αλλά δεν παίχτηκε τελικά ποτέ, αναμένεται να ανέβει φέτος σε κάποιες ευρωπαϊκές αίθουσες (ή και όχι).

Γ.Π.

 

Ο Γιωργάκης Κολόμβος

Είναι τέτοιο το χάλι των λεγόμενων διεθνών σοσιαλιστών, που επανεκλέξανε ομόφωνα πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον Γιώργο Παπανδρέου! Και μάλιστα, πού; Στην Κολομβία όπου μαζεύτηκαν 500 σύνεδροι για να στηρίξουν τον πρόεδρο Σάντος στη συμφωνία του με το επαναστατικό κίνημα FARC. Μετά τη συμφωνία του Γιωργάκη με τους δανειστές που ξεκίνησε τη βίαιη καταστροφή της Ελλάδας, τα διεθνή κέντρα βάζουν τον Γιωργάκη να σώσει και την Κολομβία!

Λ.Ο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!