Μπροστά στον καθρέφτη

Είπαν τον Τσίπρα, Πολάκη.

Πολάκης είσαι και φαίνεσαι, που θα με πεις Πολάκη.

Αλέξη, είπες τίποτα;

Όχι Παύλο, συνέχισε, καλά το πας.

Μου φάνηκε ότι αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Δεν χρειαζόταν εσύ να πεις το «είσαι πολύ λίγος» στον Κυριάκο. Μπορούσα να τον κάνω εγώ βαπόρι. Έτσι έδειξες ότι θύμωσες.

 

Χειροτερόμετρο…

Η έκφραση «χειροτερόμετρο» χρησιμοποιήθηκε αμέσως μετά τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τη μομφή στον Πολάκη, την οποία μετέτρεψε ο Τσίπρας σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. Να μετρηθούμε ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης. Πάνω σε αυτό, συναγωνίζονται ιδιαίτερα οι μονομάχοι. Στη φούρια τους, δεν καθόρισαν τον κανόνα του παιχνιδιού: Κερδίζει αυτός που είναι χειρότερος ή αυτός που είναι λιγότερο χειρότερος από τον άλλο. Όπως παίζουν π.χ. οι ποκαδόροι (στην Αίγινα και αλλού): Κερδίζει το καλύτερο ή το χειρότερο φύλλο ανάλογα πώς θα το ορίσει όποιος μοιράζει στην αρχή. Ποντάρετε, ζαγάρια… Ακόμα δύο γύρους και τελειώνουμε.

 

Τι το ήθελες το f/b

Έβαλες την ΕΡΤ να διαβάζει όλη την ανάρτησή σου για τον πατέρα σου και τα λοιπά. Δεν κατάλαβες ότι έτσι ανοίγεις θέματα συνεχώς. Ρίχνεις τέτοια και περνάνε ντούκου τα μέτρα, το πακέτο σου. Αντιδράς ατσούμπαλα που σε κάνανε τσακωτό στο κότερο. Σου αρέσει το κότερο, αλλά τσινάς όταν γίνεται γνωστή η γοητεία που σου ασκεί ο τρόπος ζωής της μπουρζουαζίας.

Μετά, βάζεις την Ανακριβοπούλου να εμφανίζει τον «ξάδερφο» και την αδελφή σου. Σαν να βλέπαμε «Οικογενειακές Ιστορίες» στον Alpha. Η αδελφή σου, τηλεφωνικά και σύντομα. Ο «ξάδερφος», όμως, εκεί για ώρα (βλέπεις, κατεβαίνει και στις εθνικές εκλογές) να εξηγεί για τον δικό του πατέρα και να βρίσκει εντελώς φυσιολογικό (έως και αντιχουντικό) να είναι αρχηγός τμήματος του Παναθηναϊκού την εποχή του Γουέμπλεϊ. Δεν καταπίνονται αυτά. Δίνουν ευκαιρία στον Φοίβο Οικονομίδη να ξαναλέει όσα έχει πει κατά καιρούς για τον θείο του Αλέξη και πατέρα του «ξάδελφου». Άλλωστε, οι περισσότεροι επώνυμοι και γνωστοί του σογιού έχουν πει μεγάλα λόγια και έχουν κάνει μεγάλες λουμπινιές. Οι γόνοι μάλιστα έφτασαν στο Μαξίμου και ναι, δεν έχουν ευθύνες για ότι έκαναν οι γονείς τους. Έχουν ευθύνη για όσα κάνουν 4 χρόνια τώρα και για τον διασυρμό τους. Δεν τους φταίει κανένας γονιός. Ας αφήσουν τα μυξοκλάματα και τις υποκρισίες.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!