Ο ξάδελφος που φέρει όνομα βαρύ σαν ιστορία έδωσε σημαντική συνέντευξη στην έγκυρη εφημερίδα Εσπρέσο. Σ’ αυτή μίλησε για τις τεράστιες δυσκολίες που είχε καθότι έπρεπε να αναμετρηθεί με το όνομα «Τσίπρας» και το τετράχρονο μπούλινγκ που υπέστη. Σε στιγμές απίστευτης ειλικρίνειας, στοιχείο που τον διακρίνει άλλωστε σε όλη του τη ζωή, ανέφερε πως ίσως το όνομα τον βοήθησε για να πάρει ψήφους και να εκλεγεί βουλευτής, όμως ο ίδιος είχε διαμορφωθεί από καιρό σε πολιτικό στέλεχος. Είχε μάλιστα να αγωνιστεί στη ζωή του και για μια άλλη σπίλωση, όταν βγήκαν στη φόρα έργα και ημέρες του πατέρα του (Η. Τσίπρα), που ενώ ξεκίνησε να βάζει μπόμπες στη δικτατορία βρέθηκε να κατηγορείται από συντρόφους για συνεργασία με τη Χούντα. Όπως επίσης ήταν και πρόεδρος του ΠΑΟ επί χούντας και με την πορεία στο Γουέμπλεϊ.

Είχε όμως και άλλα προβλήματα ο ξάδελφος. Έπρεπε να αποχαρακτηριστεί από την πρότερη πολιτική του θητεία στην ΚΟΕ και στον Δρόμο γιατί δεν μπορούσαν τέτοια στοιχεία να συνοδεύουν το βιογραφικό του στα βήματα που είχε αποφασίσει να κάνει. Έτσι, ενώ από το 2013 εντάσσεται στις φράξιες του ΣΥΝ, αποχωρεί από την ΚΟΕ μόλις το Οκτώβριο του 2014, κατηγορώντας την ότι χάνει την κομμουνιστική της ταυτότητα. Στα βιογραφικά που εκδίδει, αναφέρεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και διαμορφωμένο από παλιά πολιτικό στέλεχος. Από τότε διαρκώς επιβραβεύεται στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας καίρια πόστα: υπεύθυνος τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής, υπεύθυνος Οικονομικών στο υπουργείο Εξωτερικών, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Μαξίμου. Το «μάτι» του Προέδρου και προπομπός για διάφορες οικονομικές συμφωνίες. Έβγαλε δουλειά, έπρεπε να προστατευτεί αλλά και να ανταμειφθεί με την εκλογή του σε βουλευτή της Δυτικής Αττικής. Τώρα περιφέρεται σαν κομματάρχης παλαιάς κοπής και φυσικά πάντα παρά τω Προέδρω.

Τι ωραίο να έχεις πολιτογραφηθεί ως «ο ξάδερφος». Άντε να το βγάλεις μετά από πάνω σου. Όπως δεν μπόρεσε να βγάλει ο άλλος το «Χατζηπαπάρας»…

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!