Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Πέτρου Μηλιαράκη, του γνωστού δικηγόρου με καταγωγή από τη Βιάννο, στο Ηράκλειο Κρήτης, σε ηλικία 74 ετών.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κρήτη και στην πόλη του Ηρακλείου. Καταγόταν από οικογένεια Κρητών Λόγιων αλλά και επαναστατών, σ’ όλες τις κρίσιμες για την πατρίδα περιστάσεις. Η, σε βάθος χρόνου, καταγωγή της οικογένειας αναφέρεται στο Βυζάντιο. Ο Πέτρος Μηλιαράκης, ως νομικός της πράξης, στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικηγορούσε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (E.C.H.R. και C.F.I. – G.C/E.U), ενώ χειρίζεται και προσφυγές ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).

Σφοδρός πολέμιος των μνημονίων έδωσε το παρών σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας.

Επίσης ήταν συγγραφέας και είχε εκδώσει βιβλία στις εκδόσεις Λιβάνη: «Μακροσύστημα και ευρωσύστημα, Με αναφορά στο οικονομικό δίκαιο»,  2009 – «Δημόσιο διεθνές δίκαιο και Ελληνικό Σύνταγμα», 2008 – «Scripta Manent, Συμμετοχή στον δημόσιο πολιτικό και νομικό λόγο», 2018 – «Το ευρωπαϊκό σύνταγμα», 2005 κ.ά.

Μόλις προχθές…

Γυρίζαμε με τον ηλεκτρικό από μια συζήτηση που έγινε στην Κηφισιά σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και το τι μπορεί να γίνει. Μιλούσαμε χαλαρά για κοινούς φίλους, κανονίσαμε μάλιστα να βρεθούμε σύντομα να τα πούμε και χαιρετηθήκαμε στον σταθμό Άνω Πατησίων έξω από τον ναό της Αγίας Βαρβάρας. Είχε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες και θα ξαναβρισκόμασταν να συνεχίζουμε τη συζήτηση την επόμενη Δευτέρα. Σήμερα Παρασκευή έμαθα τον ξαφνικό θάνατό του. Ήταν ένα σοκ, γιατί η ζωντάνια του Πέτρου ήταν ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ρούντι Ρινάλντι

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!