Τις προηγούμενες μέρες έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Μιχάλης Μέλισσας σε ηλικία 75 ετών. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο σύντροφος Μιχάλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, το 1944. Η οικογένειά του, θύμα του τουρκικού εθνικισμού στα Σεπτεμβριανά του 1955, ήρθε στην Ελλάδα, το 1957 και εγκαταστάθηκε στις Τζιτζιφιές. Σε ηλικία 19 χρόνων μπαρκάρισε και ακολούθησε σταδιοδρομία μηχανικού στα καράβια. Μετά τη Μεταπολίτευση, έγινε μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού και εντάχθηκε στο ναυτεργατικό κίνημα και στη συνέχεια εντάχθηκε στον ΣΥΝ.

Το σύντροφο Μιχάλη τον γνωρίσαμε, μέσα από την κοινή μας δράση στην Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας. Συνέβαλε στην ίδρυση της, υπέρμαχος της ιδέας για μια ανεξάρτητη αριστερή πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με την έως τότε συνεργασία της οργάνωσης του με την δημοτική αρχή του Ασκούνη. Στη συνέχεια, βρεθήκαμε μαζί, στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας, όταν ελπίζαμε ότι κάτι καλό προοιωνίζεται για το λαό και τη χώρα. Το καλοκαίρι του 2015, όταν οι ελπίδες διαψεύθηκαν, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πλειονότητα της οργάνωσης.

Ο σ. Μιχάλης ήταν η ψυχή της οργάνωσης Καλλιθέας. Πλάι του διδαχθήκαμε την αξία καθημερινών οργανωτικών πρακτικών που είναι τόσο αναγκαίες για να στηθεί και να λειτουργήσει μια μαζική οργάνωση. Αυτός συντόνιζε τις δραστηριότητές της, φρόντιζε για την οικονομική της αυτονομία και με απαράμιλλη μεθοδικότητα ρύθμιζε κάθε λειτουργική της ανάγκη.

Στην πολιτική του δράση διακρινόταν από εφηβική μαχητικότητα και διέθετε ένα διαυγές πολιτικό κριτήριο που του επέτρεπε να διακρίνει τις παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη βάναυση αλλοίωση των συλλογικών αποφάσεων και στόχων.

Κάθε δραστηριότητά του διακρινόταν από πείσμα, πάθος, εντιμότητα και βαθύ δημοκρατικό ήθος.

Θλιβόμαστε που δεν είχαμε τη δυνατότητα να τον συνοδέψουμε για το στερνό αντίο και να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μας έκανε να είμαστε πλάι του σε όμορφες στιγμές αγώνων. Ευχόμαστε στην οικογένεια του καλή δύναμη. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Σύντροφοι και συντρόφισσές του από την Καλλιθέα

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!