Ρύθμιση για την αυτοκαρατόμηση των υπαλλήλων των ΑΕΙ

Την Τετάρτη έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Παιδείας σε διοικήσεις και εργαζόμενους στα ΑΕΙ, προκειμένου να πάρει τους πολυπόθητους καταλόγους με τα στοιχεία του προσωπικού των Ιδρυμάτων και να βγάλει 1.349, εξ αυτών, σε διαθεσιμότητα.
Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι θα προωθήσει ρύθμιση στη Βουλή με την οποία θα κληθούν οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι (όσων ΑΕΙ δεν έστειλαν καταλόγους) να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία που τους αφορούν, σε ηλεκτρονική φόρμα του Υπουργείου. Όσοι δεν το κάνουν, θα τίθενται αυτόματα σε αργία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους που μίλησαν στον Δρόμο, μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση «μπάζει» από παντού και σε περίπτωση που δρομολογηθεί από την κυβέρνηση θα υπάρξει πληθώρα προσφυγών.

Ζήτησε προθεσμία
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ, πάντως, σε έκτακτη Συνεδρίασή της, έριξε το «μπαλάκι» στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ανακοίνωσε: Με δεδομένη την πρόθεση της Διοίκησης να ανταποκριθεί στην αποστολή στο ΑΣΕΠ των αιτούμενων πινάκων συνδρομής κριτηρίων με τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων, διαπιστώνει ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία  εμπρόθεσμης υποβολής, εξαιτίας συνθηκών ανωτέρας βίας και κατάστασης ανάγκης, όπως οι ελλείψεις προσωπικού και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζήτησε από το ΑΣΕΠ την παράταση της ορισθείσας προθεσμίας, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίπονη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων στη σχετική ιστοσελίδα.
Επιπλέον εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της τρόικας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων (EUA). Ταυτόχρονα, πρότεινε τη διενέργεια κοινής συνεδρίασης της Συγκλήτου με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναδειχθούν οι σοβαρές επιπτώσεις στην πόλη από την υποβάθμιση της λειτουργίας του Ιδρύματος και αποφάσισε να αποσταλεί «ανοικτή επιστολή» στους γονείς των φοιτητών, ενημερώνοντάς τους ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία του Ιδρύματος, παρά τις δυσμενείς συνθήκες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του.

Λευτέρης Αρβανίτης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!