του Μιχάλη Σιάχου

 

Έχουμε μια πολιτική διοίκηση που για το μόνο το οποίο νοιάζεται και για το οποίο εργάζεται είναι το «φαίνεσθαι», τα επικοινωνιακά τερτίπια, οι δημόσιες σχέσεις, οι φωτογραφίες με πλανητάρχες κόκ. Την νοιάζει μόνο αυτό, και πως μέσω αυτού θα διατηρεί μια φαντασμαγορία εντυπώσεων ώστε να κερδίζει ψήφους. Μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της εβδομάδας, ο Α. Τσίπρας, για ακόμα μια φορά, και η Ρένα Δούρου. Ο κ. πρωθυπουργός με διάγγελμα κήρυξε εθνικό πένθος, κατέβηκε στην Μάνδρα –όχι μέσα στην πόλη, βέβαια– και είπε τις συνήθεις υποσχέσεις ενώ η κ. Δούρου με ντύσιμο «κατηχητικού» –σίγουρα οι επικοινωνιολόγοι την συμβούλευσαν σχετικά– μίλησε για τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.

Ποιο ήταν το κοινό και των δύο αυτών πολιτικών προσώπων αλλά και της πολιτικής διοίκησης και του πολιτικού συστήματος αυτού του τόπου;. Ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου, δεν νοιάζονται στο ελάχιστο για την ουσία. Ποια είναι αυτή στην συγκεκριμένη περίπτωση; Τα αντιπλημμυρικά έργα και έργα υποδομής προς όφελος της κοινωνίας και ειδικά των υποβαθμισμένων περιοχών που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Για αυτά αδιαφορούν, δεν έκαναν τίποτα, ούτε πρόκειται να κάνουν. Αντιθέτως έκαναν και θα κάνουν έργα βιτρίνας, κινήσεις εντυπωσιασμού ή ότι έχουν συμφωνήσει με την ντόπια και ξένη διαπλοκή.

Είμαστε υπερβολικοί; Καθόλου. Μπορεί να πει κάποιος ότι για την τραγωδία στην Δυτική Αττική έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η διάλυση του κράτους λόγω μνημονίων, η χρόνια ανικανότητα των πολιτικών, η έλλειψη σχεδίου, η σφοδρότητα του φυσικού φαινόμενο και άλλα πολλά, όμως όλα αυτά δεν γίνεται να καλύψουν την έκδηλη αδιαφορία της πολιτικής διοίκησης για την κοινωνία. Που μάλιστα επιβεβαιώνεται και από τον χειρισμό του θέματος μετά. Φταίνε οι «άλλοι», οι «προηγούμενοι», οι υφιστάμενοι, η κλιματική αλλαγή, οι πολίτες αλλά σε κάθε περίπτωση όχι εμείς.

Γιατί αυτό; Μόνο επειδή δεν έχουν μπέσα; Όχι, γιατί θέλουν εσκεμμένα, με άθλιο τρόπο, να εκτρέψουν τον θυμό και την αγανάκτηση του κόσμο σε οποιοιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς. Γιατί ξέρουν καλά ότι αυτό που συνέβη στην Δυτική Αττική είναι μόνο ένα ακόμα επεισόδιο από τα πολλά που πρόκειται να έρθουν και την επόμενη εβδομάδα όλοι θα συζητούν κάτι άλλο, όπως έγινε με τις καλοκαιρινές φωτιές, την πετρελαιοκηλίδα και τόσα άλλα. Και η ζωή θα συνεχίζετε μέχρι να…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!