Παρενέβη, τελικά, η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών. Παρενέβη δραστικά, μάλιστα, για να προστατεύσει τους πλειστηριασμούς και τις τράπεζες, ποινικοποιώντας τις κινητοποιήσεις.

Είναι δεδομένο –πολύ καιρό τώρα– ότι αυτή εδώ η κυβέρνηση, από πάνω ώς κάτω, αποτελεί το καλύτερο case study, που λένε και στο χωριό μου, για το ότι η κατρακύλα στην ξεφτίλα και την ξετσιπωσιά δεν έχει πάτο. Κάθε μέρα ξεπερνούν τους εαυτούς τους, φέρνοντας στη Βουλή ό,τι επιβάλλουν οι τροϊκανοί με απίστευτη ταχύτητα και διαδικασίες που κάνουν τον Τόμσεν να υποκλίνεται στην εθελοδουλία τους.

Και είναι τόσο μα τόσο ξεδιάντροποι, τόσο μα τόσο τυχοδιώκτες, που έχουν κάνει τη στρεψοδικία επιστήμη.

Η τροπολογία για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς και όσα ειπώθηκαν στη Βουλή από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μνημείο της κατάντιας τους και μέτρο της ξέφρενης κατρακύλας τους.

«Οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, υπαγορευμένη κατά γράμμα από το διοικητήριο του Χίλτον, είναι ξεκάθαρη, κρυστάλλινη για τους στόχους.

Κι ο πολύς Σταύρος Κοντονής να δίνει ρεσιτάλ ξετσιπωσιάς στη Βουλή υποστηρίζοντας με ύφος Καίσαρα πως «μας κατηγορούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπουμε τη βία και τώρα που έρχεται μια διάταξη που θέλει να προστατεύσει αυτόν τον κλάδο, λένε δεν θα το ψηφίσουν. Ή είμαστε κατά της βίας ή δεν είμαστε. Γιατί άλλο πολιτική διαμαρτυρία και άλλο βία. Αυτό είναι ανανδρία απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους» και να συμπληρώνει με στεντόρεια φωνή ότι «δεν υπάρχει πραγματική βάση για τη δημιουργία κινήματος. Κίνηση μαζών δεν πρόκειται να γίνει, γιατί η κυβέρνηση είναι δίπλα στον λαό»!

Το μέγεθος του ξεπεσμού τους, όμως, δεν το επιβεβαιώνουν με περίσσιο καμάρι μόνο οι αμοραλιστές «Κοντονήδες» αυτής της κυβέρνησης. Το μέγεθος του ξεπεσμού πιστοποιείται ακόμα περισσότερο από μια τάχα εσωκομματική αντιπολίτευση, που διασύρεται στα τηλεοπτικά παράθυρα ζητώντας «νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας», συνεδριάζει, ζητά απόσυρση της τροπολογίας και πάντα ψηφίζει «ναι σε όλα»

Το μέγεθος του ξεπεσμού τους, όμως, δεν το επιβεβαιώνουν με περίσσιο καμάρι μόνο οι αμοραλιστές «Κοντονήδες» αυτής της κυβέρνησης. Το μέγεθος του ξεπεσμού πιστοποιείται ακόμα περισσότερο από μια τάχα εσωκομματική αντιπολίτευση, που διασύρεται στα τηλεοπτικά παράθυρα ζητώντας «νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας», συνεδριάζει, ζητά απόσυρση της τροπολογίας και πάντα ψηφίζει «ναι σε όλα».

Από το Νίκο Φίλη ώς το Νίκο Ξυδάκη και τον μονίμως «συντετριμμένο» Μιχελογιαννάκη η εικόνα είναι θλιβερή, δίνοντας σαφές περιεχόμενο στον όρο δυστυχισμένες συνειδήσεις.

Ο επικεφαλής των 53+ Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζεύει τους «διαφωνούντες» και τους απειλεί ότι κινδυνεύει η κυβέρνηση αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία. Μιλά με τ’ αφεντικά του, τα οποία του επιτρέπουν να αποσυρθεί μόνο το σημείο που αφορά στην αυτεπάγγελτη δίωξη. Τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Οι τροικανοί διέταξαν κι όλοι στέκονται προσοχή. Και τα χεράκια σηκώνονται ξανά και το «ναι σε όλα ακούγεται» γι’ άλλη μια φορά.

Πλέον, το «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας» του Κανελλόπουλου, φαντάζει μικρό μπροστά στη δουλικότητα και τον κατήφορο του κυβερνητικού θιάσου.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!