Θυμήθηκα, πρόσφατα, το παλιό ανέκδοτο με το «σαρδάμ». Ο σύζυγος με το μαυρισμένο μάτι εξηγεί ότι την «πάτησε» αδίκως, επειδή απλώς έκανε ένα σαρδάμ. Πήγε, λέει, να πει στη γυναίκα του «σε παρακαλώ γλυκιά μου, πιάσε το αλάτι» και είπε κατά λάθος «μου έχεις φάει τη ζωή τόσα χρόνια, μέγαιρα». Διαβάστε τι γράφει η Αυγή της περασμένης Τρίτης και θα καταλάβετε γιατί το θυμηθήκαμε:

«Λάβαμε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μια αναγκαία διευκρίνιση σχετικά με το άρθρο της στην Κυριακάτικη Αυγή, την οποία θα μπορούσαμε να παρέχουμε και εμείς: Ο τίτλος του άρθρου της Ράνιας Αντωνοπούλου στο κυριακάτικο φύλλο της Αυγής (4/9/2016) είναι: Η αλήθεια για το κόστος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στην ελληνική οικονομία. Εκ παραδρομής, η εφημερίδα έβαλε τον τίτλο: Το 3ο Μνημόνιο βελτίωσε τη θέση της χώρας. Οι σχολιαστές στα Μέσα Ενημέρωσης στάθηκαν, όπως πάντα, στον τίτλο και όχι στο περιεχόμενο του άρθρου, στο οποίο εξηγείται αναλυτικά ποιο είναι το πραγματικό κόστος της συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε η σημερινή κυβέρνηση για τον ελληνικό λαό».

Πείτε μας, τώρα, αν είναι πιο αστείο το ανέκδοτο ή η διευκρίνιση της πρώην «ιστορικής εφημερίδας» και της υπουργού. Πωρωμένος μνημονιακός ο άτιμος ο «δαίμονας του τυπογραφείου», πάντως. Κατά τα άλλα, τους φταίνε οι σχολιαστές που στάθηκαν στον τίτλο! Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο τίτλος μια χαρά απηχούσε το περιεχόμενο του άρθρου, άσε που παρόμοια κολακευτικά για το τρίτο Μνημόνιο έχει γράψει η ίδια και παλιότερα.

 

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!