Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις κατά της διχαστικής αφίσας που αναρτήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ (βλέπε φωτό άρθρου) από πολίτες, συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικούς παράγοντες κ.ά. Το θέμα έχει πάρει έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο δύο φορές χωρίς να παρθεί κάποια σχετική απόφαση ενώ πληροφορίες σε τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν σταλεί εξώδικά από τους θιγόμενους της συγκεκριμένης αφίσας προς τους υπευθύνους του γηπέδου. Μετά την έκδοση ανακοίνωσης από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, ανακοινώθηκαν και οι πρώτες υπογραφές σε κείμενο που διακινείται με πρωτοβουλία πολιτών. Το κείμενο, το οποίο είναι ανοικτό για υπογραφή από όποιον το επιθυμεί, έχει ως εξής:

Να αποσυρθεί η διχαστική αφίσα από το χώρο του γηπέδου

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από αθλητικά και τοπικά δημοσιεύματα για την ύπαρξη αφίσας που στοχοποιεί πρόσωπα στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο λειτουργεί μέσα στην OPAP ARENA. Κάτω από την επιγραφή «Αυτοί ΗΘΕΛΑΝ να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ τα ΟΝΕΙΡΑ μας», υπάρχουν οι φωτογραφίες και τα ονόματα τεσσάρων προσώπων, ανάμεσα στους οποίους δύο αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης μας, ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μάλλιος και δυο πρώην υπουργοί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η έκθεση σε ένα δημόσιο χώρο, κάτω από αυτή την άκρως επιθετική επιγραφή και με ένα επεξηγηματικό κείμενο που παρουσιάζει με στρεβλό τρόπο ως «εχθρούς» τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελεί μια επικίνδυνη ενέργεια με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι μια ρητορική μίσους και έμμεση παρότρυνση σε αποδοκιμασία και ενδεχόμενη βία, η οποία εκθέτει σε κίνδυνο πολιτικά πρόσωπα και συμπολίτες μας.

Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνίας και της πόλης και οι ενέργειές τους υπόκεινται στην έγκριση ή την απόρριψη των εκλογέων. Αυτό ακριβώς είναι το πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας μας, αυτός είναι ο ρόλος των εκλεγμένων τοπικών αυτοδιοικητικών οργάνων και ανεξάρτητα από το πώς κρίνει καθένας μας την όποια ενέργεια αιρετών οργάνων, οφείλουμε να σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την αυτοτέλειά τους και να περιφρουρούμε τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Καλούμε τους υπεύθυνους να αποσύρουν τη συγκεκριμένη αφίσα που διχάζει την τοπική κοινωνία και διαιωνίζει πάθη και μίση που θα πρέπει να μείνουν εκτός αθλητισμού.

Καλούμε επίσης τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας να παρέμβει, καταδικάζοντας αυτή την ενέργεια και περιφρουρώντας το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος πλήττεται βάναυσα από αυτή την ανάρτηση.

Καλούμε τέλος τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους φίλους της ΑΕΚ να κλείσουν τα αυτιά τους στις διχαστικές φωνές και να γιορτάσουν την επέτειο της ιστορικής ομάδας με ενωτικό τρόπο, συμβάλλοντας στην αρμονική συμβίωση του γηπέδου με την πόλη μας.

INFO
Το κείμενο για να το υπογράψετε ηλεκτρονικά, μπορείτε να το αναζητήσετε στο google, πληκτρολογώντας «Να αποσυρθεί η διχαστική αφίσα από το χώρο του γηπέδου».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!