Νέες διώξεις στο Φυσικό Κρήτης εναντίον όσων αγωνίζονται

Με όργιο διώξεων συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, που το Σεπτέμβριο του 2001 προσπάθησαν με αγώνες να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και απαίτησαν να μην περάσει η υπουργική «τιμωρία» που προέβλεπε απώλεια της εξεταστικής για τον αγώνα τους αυτό.
Μετά την πειθαρχική διαδικασία που κίνησε εις βάρος τους μερίδα καθηγητών, σειρά έχει η ποινική δίωξη, καθώς τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου καλούνται ως ύποπτοι σε απολογία με την πλημμεληματικού τύπου κατηγορία της παράνομης παρακράτησης, σχετικά με τον αποκλεισμό των καθηγητών τους στην αίθουσα της γενικής συνέλευσης του φυσικού τμήματος. Ο αποκλεισμός είχε γίνει τότε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πεισματική στάση των καθηγητών να μην ορίσουν εξεταστική με σκοπό να τιμωρήσουν τους φοιτητές για τις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους σχετικά με τον νόμο-πλαίσιο της κ. Διαμαντοπούλου.  Η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτα εναντίον τους μετά από «κοινοποίηση» στην εισαγγελία της απαντητικής επιστολής ενός εκ των καθηγητών για δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αίθουσα της Συνέλευσης.  Ανακοινώσεις στήριξης των 12 φοιτητών εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία της ΚΟΕ. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται η δίωξη με τις πρόσφατες συλλήψεις των φοιτητών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τη δίωξη του καθηγητή Πατέλη, αλλά και τις διώξεις των ακτιβιστών του κινήματος «Δεν Πληρώνω».
«Όλα αυτά έχουν κοινή αφετηρία: την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης που είναι εντελώς απονομιμοποιημένη στα μάτια του ελληνικού λαού, να επιβιώσει» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η νεολαία της ΚΟΕ καλεί τον κόσμο των γραμμάτων να απομονώσει μια μερίδα καθηγητών πλήρως εναρμονισμένη με τη μνημονιακή πολιτική και ζητά να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών, να σταματήσουν τώρα οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης και να αναζητηθούν οι ευθύνες των συγκεκριμένων καθηγητών που πρωταγωνιστούν σε κατασταλτικές, αντιδεοντολογικές, αντιακαδημαϊκές, εκδικητικές ενέργειες.      

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!