Τα αποτελέσματα του Α΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία έφεραν καθαρή πρωτιά για τον Γκουστάβο Πέτρο, πρώην αντάρτη και νυν επικεφαλής του συνασπισμού «Ιστορικό Σύμφωνο». Όμως ο Β΄ γύρος (19 Ιουνίου) κάθε άλλο παρά είναι στρωμένος με πέταλα για τον Πέτρο.

Μπορεί ο υποψήφιος της από κάθε άποψη αμαρτωλής παραδοσιακής Δεξιάς να βγήκε τρίτος και καταϊδρωμένος, αλλά έδωσε τη θέση του σε έναν ακόμη πιο επικίνδυνο αντίπαλο: τον μπίζνεσμαν Ροντόλφο Ερνάντεζ, που δηλώνει «υπερκομματικός» και «πολέμιος της διαφθοράς». Κολομβιανός μπίζνεσμαν κατά της διαφθοράς είναι ήδη κάτι που απαιτεί ζωηρή φαντασία, αλλά ο Ερνάντεζ πρωτοτυπεί. Παλιότερα εκδήλωνε μια κάποια συμπάθεια και για τον… Χίτλερ, τώρα όμως έχει κάνει προοδευτικό λίφτινγκ: δηλώνει υπερασπιστής των ΛΟΑΤΚΙ, της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, του δικαιώματος άμβλωσης, της ίσης εκπροσώπησης των δύο φύλων σε κρατικές και κυβερνητικές θέσεις κ.ο.κ.

Για να νικήσει λοιπόν ο Πέτρο αυτόν τον… δικαιωματικό μπίζνεσμαν πρέπει να κινητοποιήσει όσους απείχαν την περασμένη Κυριακή. Και ήταν πολλοί: η συμμετοχή περιορίστηκε στο 55%.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!