Ακόμα και οι Αμερικάνοι

Ο κυβερνήτης της Φλόριδας Ron DeSantis, ο δημοφιλέστερος Ρεπουμπλικάνος για το χρίσμα της προεδρίας μετά τον Τραμπ, ζήτησε από τον Μπάιντεν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Αυστραλία για την ακραία βία της κυβέρνησης σε βάρος πολιτών που διαμαρτύρονται για την θανάσιμη κακοδιαχείριση της πανδημίας. «Αυτή δεν είναι δημοκρατία» είπε με πολύ αυστηρό τόνο. Μάλλον δεν είναι εντελώς συμπτωματική η απόφαση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, δυο μέρες μετά την παρέμβαση του κυβερνήτη, να καταργήσει την επί δεκαοκτώ μήνες απαγόρευση για τους απανταχού ευρισκόμενους Αυστραλούς να γυρίσουν ελεύθερα στη χώρα τους. Με κάθε ευκαιρία ο Μόρισον επιβεβαιώνει ότι είναι ο πιο πιστός καλοθελητής των Αμερικάνων και των Άγγλων στον Ειρηνικό.
Μαρκέλλα Ζώη

Ο θάνατος των πολλών

«Ακόμα και η προ ημερών κυνική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για συγχώνευση ή κλείσιμο των μικρών μαγαζιών και επιχειρήσεων στη χώρα μας, λόγω αδυναμίας πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, που προκάλεσε δικαιολογημένα θύελλα αντιδράσεων, στην πραγματικότητα δεν συνιστά κάτι καινούργιο. Υπάρχει ως πρόβλεψη από την αρχική «αλφαβήτα» των Μνημονίων, δεδομένου ότι οι δανειστές και δη οι Γερμανοί, θέλοντας να μετατρέψουν τους Έλληνες σε υπαλλήλους και εργάτες πολυεθνικών αλυσίδων, θεωρούσαν πολύ υψηλό το ποσοστό αυτοαπασχολουμένων και μικρών επιχειρήσεων στη χώρα μας, επιβάλλοντας τη δραματική συρρίκνωσή τους. Κάπως έτσι, αυτή η ντιρεκτίβα ενσωματώθηκε στο κατ’ ευφημισμόν αναπτυξιακό σχέδιο Πισσαρίδη, που ξεκινά η υλοποίησή του.»
Όχι, δεν τα διάβασα στην κρυφοδεξιά «Αυγή», αλλά στην καραδεξιά «Κυριακάτικη Δημοκρατία»!
Νότης Πρέπας

Υποκρισία χωρίς όρια

Φωνάζει ο Τσίπρας για το ξεπούλημα της ΔΕΗ! Ποιος; Αυτός που μέσα σε τέσσερα χρόνια ξεπούλησε όσα δεν είχαν ξεπουλήσει όλοι οι άλλοι επί τριάντα χρόνια! Βέβαια, μπορεί και τα λέει, αφού οι αντίπαλοί του συμφωνούν με όλα τα ξεπουλήματα οπότε κανείς δεν θα τον κατηγορήσει για τα 14 αεροδρόμια, το Ελληνικό, τα τρένα και πάρα πολλά άλλα που ανενδοίαστα εκχώρησε/χάρισε στους ξένους.
Μίκης Αλτζόγλου

Ένοχοι οι πολίτες

Και για τις ζημιές στα σπίτια από το σεισμό στα χωριά της Κρήτης φταίνε οι ιδιοκτήτες τους που δεν τα έχτισαν όπως χτίζουν τις βίλες τους στην Εκάλη οι πλούσιοι φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη. Δηλαδή, το ίδιο μοτίβο: για όλα φταίνε οι πολίτες. Για τους 15.000 θανάτους από την πανδημία, για την βιβλική καταστροφή της Εύβοιας από τις φωτιές και, τώρα, για τις ζημιές από το μεγάλο σεισμό. Και τα κανάλια σιγοντάρουν τον Κούλη…
Νίκος Γεωργούλης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!