Κατσαρίδες χωρίς αναισθητικό

Αυτό που άκουσα προχτές στο Σισμανόγλειο κολλάει σ’ αυτά που περιγράφει ο παθών σε ένα εκτενές κείμενο με τίτλο «Απαράδεκτες συνθήκες στον Ευαγγελισμό» το οποίο αξίζει να διαβαστεί («Τα Νέα», 17 Ιανουαρίου 2020) . Επί 15 ώρες όρθιος λόγω της πολυκοσμίας στους διαδρόμους των ιατρείων εξαιτίας της έλλειψη προσωπικού, με καρδιολογικό πρόβλημα, μέχρι να του κάνουν εισαγωγή και να συναντηθεί με τις κατσαρίδες στις τουαλέτες με τα τρύπια παράθυρα του νοσοκομείου! Στο Σισμανόγλειο, ήμουν μέσα στο ασανσέρ μαζί με δύο γιατρούς οι οποίοι σχολίαζαν ένα έγγραφο που κρατούσαν στο οποίο αναφερόταν ότι οι χειρουργοί ενημέρωναν τη διοίκηση, νομίζω και το υπουργείο Υγείας, ότι δεν έχουν αναισθητικό, πέρα από μια μικρή ποσότητα που κρατούν για κάποιο επείγον σοβαρό περιστατικό, προκειμένου να χειρουργήσουν τους ασθενείς που περιμένουν στους θαλάμους!
Λαμπρινή Καρά

Αντιτρομοκρατικός θίασος

Εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Τρομοκρατίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (τ. ΠΑΣΟΚ), συντονιστή τον Παύλο Τσίμα (τ. ΚΚΕ) και παρατρεχάμενους ομιλητές μερικούς γνωστούς τρομολάγνους δημοσιογράφους από την «Καθημερινή» και «Τα Νέα», κάνα-δυο πανεπιστημιακούς άσχετους με το θέμα, τον αναμάρτητο Ευάγγελο Βενιζέλο (ΚΙΝΑΛ), την παλαίμαχη Μαριέττα Γιαννάκου (Ν.Δ.), τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη ως ειδικό επί παντός και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη προφανώς λόγω της πρόσφατης δήλωσής του ότι προτίθεται να προχωρήσει σε «αλλαγή ιδεολογίας» στο κρατικό θέατρο! Μια εξωραϊστική εκδήλωση προπαγάνδας φασιστικού τύπου χωρίς κανένα ειδικό για την «τρομοκρατία» με συμμετοχές από μαραμένα άνθη και κηπουρούς της παραπληροφόρησης και της καταστολής.
Λάμπης Κάτσαρης

Τηλεφωνικές αρπαχτές

Τα άνοιγα μηχανικά, όπως ο κάθε ανυποψίαστος θα έκανε λαμβάνοντας ένα sms στο κινητό του. Σωρηδόν τέτοια παρεμφερή μηνύματα, από πενταψήφιους αριθμούς, που θα μπορούσε να εκληφθούν ως διαφημιστικές προσφορές από σουπερμάρκετ, πολυκαταστήματα, τράπεζες ή εταιρίες τυχερών παιγνιδιών που στέλνουν τυφλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για την προσέλκυση πελατών. Όταν, όμως, μου ήρθε ο λογαριασμός φρίκαρα. Νομίζοντας αρχικά ότι επρόκειτο για λάθος τηλεφώνησα στη Vodafon για να μου πουν ότι έχω λάβει δεκάδες τέτοια sms με τα οποία χρεώνεται κανείς χωρίς καν να έχει απαντήσει, μόνο και μόνο επειδή έφτασαν και καταχωρήθηκαν στο τηλέφωνό του! Έβαλα τις φωνές, ούρλιαξα, αλλά ακόμα τραβιέμαι για να απαλλαγώ από το χρέος το οποίο δημιουργείται με τη συνέργεια των εταιριών κινητής τηλεφωνίας οι οποίες αποκομίζουν μερίδιο από την απάτη! Ποιος ξέρει πόσοι θα πλήρωσαν τις ψευδοχρεώσεις χωρίς να έχουν καταλάβει από τους ήρθαν! Είμαστε μόνοι κι απροστάτευτοι απέναντι στα αρπαχτικά που συνεχώς εφευρίσκουν τρόπους για να μας κατακλέβουν.
Ι.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!