Διαβολικοί εργοδότες

Η αλληλεγγύη των σόσιαλ μίντια, του Ιταλού Tomas

Το θράσος τους έχει υπερβεί κάθε όριο. Στην πρώτη σελίδα της η Αυγή δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Εργασιακή κόλαση σε τουριστικό παράδεισο» καταγγέλλοντας τουριστική μονάδα στην Κω για αντεργατική συμπεριφορά. Την ώρα που η οι εργαζόμενοι της εφημερίδας έχουν φάει περικοπές και «διαγραφές μισθών» (το έχετε ξανακούσει αυτό;), σαν αυτές που ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ! Έχουν μείνει έκπληκτοι με τους εργοδότες τους, ακόμα και οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι στην εφημερίδα και Στο Κόκκινο. Ούτε στα μαγαζιά των γκάνγκστερ που ελέγχουν έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα δεν έχουν συμβεί αυτά που γίνονται στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Περικοπές, εξαφανίσεις μισθών, απολύσεις και χυδαίες συμπεριφορές απέναντι στους σοκαρισμένους εργαζόμενους. Ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας είναι άγιοι μπροστά τους, μονολογούσε ένας εργαζόμενος στην ΕΣΗΕΑ…

Νίκος Ταυρής

Όλοι χρωστάνε

Έχουν περάσει τα 100 δισεκατομμύρια οι οφειλές προς το δημόσιο και κάθε μήνα το ποσό μεγαλώνει. Αλλά ο Τσίπρας θριαμβολογεί ότι η οικονομία πάει καλά και θα βγούμε στις αγορές να πάρουμε νέα δάνεια, που εντωμεταξύ έχουν ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ από το 120% το 2009 που έγινε αφορμή για να μας βάλουν στα μνημόνια! Κι ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν κάνει ρυθμίσεις με δόσεις από 12 έως 100 μηνιαίες για να αποφύγουν, προσωρινά έστω, κατασχέσεις ακινήτων και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ένας λαός αιχμάλωτος, υπό συνεχή εκβιασμό, μέχρι τα οργανωμένα λαμόγια να ξεκοκαλίσουν όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο με τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εξοντώσουν όλους τους Έλληνες εάν δεν τους ξεφορτωθούμε το ταχύτερο δυνατό.

Τζίνα Μάτσα

Πέρα από κάθε φαντασία φαυλότητας

Είναι καταπληκτικό πώς μέσα σε δύο χρόνια μάθανε όλα τα κόλπα που οι άλλοι τα έμαθαν σε δεκαετίες. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ζαχαρίας Αθουσάκης κατήγγειλε στη γενική συνέλευση του κλάδου ότι με μεθοδεύσεις που «ξεπερνούν κάθε φαντασία φαυλότητας, ιδιοτέλειας και αδιαφάνειας», προκειμένου να δώσουν τα έργα σε δικούς τους, τα βαφτίζουν «προμήθειες» αποφεύγοντας το θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων φαίνεται ότι παίρνει γραμμή από « πάνω». Δεν εξηγείται αλλιώς η αναισθησία της…

Αριστείδης Σάντας

115 χιλιάδες ψέματα

Αναγκάστηκε ο Συνήγορος του Πολίτη να τους βάλει χέρι για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων, για τη μη επιστροφή οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και πλήρη αδιαφορία των κρατικών αρμοδίων στις επανειλημμένες οχλήσεις των δικαιούχων. Οι εκκρεμείς επικουρικές είναι 115.000! Ούτε τους νοιάζει πώς ζούνε οι άνθρωποι που περιμένουν χρόνια. Και να σημειωθεί ότι οι επικουρικές είναι συντάξεις από ποσά που κατέβαλαν οι ιδιώτες εργαζόμενοι χωρίς καμία επιδότηση από το κράτος! Ούτε μία, ούτε εκατό, ούτε χίλιες, αλλά 115.000! Αν είχατε κάποιοι απορία από πού προκύπτουν τα πλεονάσματα με τα οποία μοιράζουν ψίχουλα για ψηφοθηρία, ρωτήστε τους συνταξιούχους. Έχουμε δει πολλούς παπατζήδες στο δημόσιο, αλλά τέτοιους πρώτη φορά βλέπουμε!

Λουκία Μακρή

Λάσπη στον Μίκη

Να χτυπήσουν τον Μίκη κατά μέτωπο επειδή ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Κυριακής δεν τολμούν, αλλά ρίχνουν τη λάσπη με πλάγιο τρόπο. Στην Αυγή της περασμένης Τρίτης κάποιος Θάνος Παναγόπουλος υπενθύμιζε ότι ο Μίκης είχε υπουργοποιηθεί πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια από τον Μητσοτάκη και ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο το 2011 τον είχε μεμφθεί επειδή είχε πει ότι «οι Εβραίοι ευθύνονται για την παγκόσμια οικονομική κρίση». Λίγο ακόμα και θα μας ξανάλεγε ότι πριν από 50 χρόνια είχε κατηγορηθεί και για τη βάρκα του που την είχανε βαφτίσει κότερο, οι δεξιοί τότε! Μάστορες γίνανε οι Συριζαίοι στη σπάτουλα.

Μένιος Ρήγας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!