Της Κορέας, κ. Τσίπρα

Είδα πριν λίγο τον Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό που είπε ότι την δεκαετία του ‘50 η Ελλάδα έστειλε 10.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν για τη «δημοκρατία» και την «ελευθερία» της χώρας του και θυμήθηκα το γνωστό μετεμφυλιακό εμβατήριο που έλεγε: «Ο στρατός μας που πήγε στην Κορέα / πολεμούσε για ιδανικά / είχε πνίξει τους κίτρινους στο αίμα / δείχνοντάς τους τι θα πει λευτεριά». Δεν θα πω περισσότερα για εκείνη την εκστρατεία που οργάνωσαν οι πρώτες μετεμφυλιακές ελληνικές κυβερνήσεις με εντολή των Αμερικάνων και κόστισε στην Ελλάδα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, που άφησαν τη ζωή ή την αρτιμέλειά τους σε μια ξένη γη, πολεμώντας ένα επαναστατημένο λαό που πάλευε για τον σοσιαλισμό και την δημοκρατία. Θα πω μόνο ότι αυτά τα άκουγε ένας «αριστερός» Έλληνας πρωθυπουργός χωρίς να του καίγεται καρφί, ανάμεσα στις αναφορές του Κορεάτη ομολόγου του σε ναυπηγεία, εφοπλιστές, τεχνολογίες και μπίζνες. Μην δίνετε σημασία όμως. Αυτές είναι παραξενιές ημών των αριστεριστών, λαετζήδων και ανταρσαίων, που μονοπωλούμε λέει τον σοσιαλισμό κι «έχουμε παρατήσει τον αγώνα για να πίνουμε καφέδες» και του ΚΚΕ, που νομίζει ότι του ανήκει η Μακρόνησος. Φτάνει που μοιράζονται αυτοί τα ίδια ιδανικά με ιδεολογικούς απογόνους του Μακάρθουρ σαν τον Τραμπ και εφαρμόζουν με τα σκληρότερο τρόπο τα μνημόνια κι ας γίνεται στην ελληνική κοινωνία «της Κορέας».
Βαγγέλης Καινούριος (fb)

 

Δώσε χαρτί να υπογράψω!

Κι ενώ εμείς ασχολούμαστε με τις μπούρδες που εκστομίζει ο κάθε Καρανίκας (καλά, όχι και «κάθε» – κοτζάμ σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του «πρωθυπουργού» της Αποικίας είναι ο άνθρωπος!), η κυβερνησάρα μας έχει κουραστεί να υπογράφει χεροπόδαρα τα πάντα… Τελευταία επιτυχία, που περνά στο ντούκου μέσα στο γενικό χαμό, είναι η έγκριση (δια χειρός μιας άλλης μεγάλης μορφής της ριζοσπαστικής αριστεράς: του κ. Σταθάκη) της εκτρωματικής εμπορικής συμφωνίας CETA μεταξύ Καναδά και Ε.Ε. Ναι, αυτής που οι συριζαίοι παλιότερα μας εξηγούσαν ότι ισοδυναμεί με… πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας και των «ευρωπαϊκών κεκτημένων». Κι ότι θα το κάνουν Κούγκι, διότι μπροστά της το μνημόνιο είναι πταίσμα. Πάντως, αυτό τουλάχιστον το κατόρθωμα της «κυβερνώσας» αριστεράς δεν κινδυνεύει από τον Κούλη: αντίθετα, ο άνθρωπος χειροκροτά που έπεσαν οι τζίφρες. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά.

Ε.Φ.

 

Τα περισσότερα “Όχι” που έγιναν “Ναί”, ειπώθηκαν στις μέρες μας – σκίτσο του Κουρσό

 

Το αίμα του Τσίπρα

Μπράβο στον κ. Κοτζιά, όπου κι αν θήτευσε όποιον κι αν εξυπηρετεί. Ξέρει να τους τρώει λάχανο στο υπουργείο Εξωτερικών, ας είναι και μπατζανάκηδες και συνυφάδες του πρωθυπουργού. Αλλά τον ξάδερφο δεν θα τον αφήσει στο δρόμο ο «μεγάλος». Θα τον πάρει πλησίον του, στο Μαξίμου, πρωτοσύμβουλο επί των οικονομικών, για να μην σβήσει το θολό του αστέρι και να μην βρεθεί στα αζήτητα όπως έγινε με τον φέρελπι κ. Ξυδάκη. Άλλο της προσκολλήσεως κι άλλο της φαμίλιας…
Μπ. Ροϊλός

 

Πόιντς για γιαούρτια

Πιο ξεφτίλες από τον Τσίπρα υπάρχουν; Φυσικά: όσοι πλασάρονται ως «αριστερή πτέρυγα» του κόμματος που (παριστάνει ότι) κυβερνά την Αποικία. Φίληδες, Σκουρλέτηδες και Σία, όλοι αυτοί που έχουν καταπιεί αμάσητες τις καμήλες και καμώνονται πως διυλίζουν τα κουνουπάκια. Νομίζουν ότι έτσι εγγράφουν υποθήκες για μελλοντική ηγεσία, ενώ στην πραγματικότητα μονάχα πόιντς μαζεύουν – για μελλοντικά γιαούρτια.
Γ.Α.

 

Γάτος με πέταλα

Γράφει ο επιθεωρητής Κλουζό του Ριζοσπάστη για την Καταλονία: «Ο συνασπισμός “Μαζί για το ναι” […] όπως και η δήθεν αντικαπιταλιστική, επίσης σοσιαλδημοκρατική “Λαϊκή Ενότητα” (CUP) μπλα μπλα μπλα…». Βρε συ, προοδεύεις! Στο δευτερόλεπτο τους πήρες πρέφα από μακριά ότι είναι σοσιαλδημοκράτες, ενώ τον Γκορμπατσόφ, που ανταλλάσσατε παθιασμένα γλωσσόφιλα και τον αποκαλούσατε “Ηρακλή της μαρξιστικής σκέψης”, σου πήρε καμιά δεκαετία μέχρι να τον ψυλλιαστείς…
Μ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!