Ασυλία Υπερταμείου

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν… Η λαϊκή ρήση ισχύει και για τα «παιδιά της πρώτης φοράς αριστερά κ.λπ.». Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε με μνημονιακή πλειοψηφία νόμο που απαλλάσσει από ποινικές και αστικές ευθύνες  τους «εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της Εταιρίας και των άμεσων θυγατρικών» για γνωμοδοτήσεις ξεπουλήματος της χώρας στο ΤΑΙΠΕΔ. Είχε προηγηθεί σχετικός νόμος που αφορούσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου. Εκείνο που δεν έγινε σαφές είναι αν οι ρυθμίσεις αυτές αναρτήθηκαν αρμοδίως πριν υποβάλλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος οι «ειδικοί». Με άλλη ζέση βρε αδελφέ υποβάλλεις τα προσόντα σου όταν έχεις εξασφαλίσει το ατιμώρητο… ησύχασε με αυτό το τρόπο και ο «φίλος» Ντάιλσεμπλουμ… να μην τρέχει τελευταία στιγμή να διασώσει τους υπαλλήλους του όπως στην περίπτωση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Σ.Π.

 

Ρυπαροί άνθρωποι

Μετά τον Μπαρόζο στην GS, την Kroes σε off-shore και 7 συνολικά πρώην επιτρόπους σε πολυεθνικές, τώρα και η πρώην Επίτροπος Κλίματος στη Volkswagen που έκλεβε για χρόνια μανιπουλάροντας τα τεστ εκπομπών ρύπων. Όταν μια πολυεθνική παρανομεί, οι ηγέτες της Ε.Ε. τρέχουν να δουλέψουν γι’ αυτή…

Γιώργος Βασσάλος

 

 

Τι είναι η τρομοκρατία; Μην είναι η Συνήθεια;

Ποιος ορίζει τις έννοιες; Ποιος είναι ο τρομοκράτης; Τι είναι δημοκρατία; Ποιο το δίκαιο; Ποια η βία; Τους όρους πάντοτε ορίζει ο δυνατότερος. Παλαιότερα, ήταν αυτός με το στέμμα, αργότερα αυτός που ήλεγχε τις στρατιωτικές δυνάμεις, ο πλουσιότερος, ο εκλεγμένος, ο επιβαλλόμενος… Τώρα πια δυνατότερη είναι η Συνήθεια. Η Συνήθεια να επιβιώνεις όσο πιο ήσυχα μπορείς. Η Συνήθεια να έχεις μια κυβέρνηση πάνω από το κεφάλι σου, παρόλο που παρακμάζει και παρακμάζει… Η Συνήθεια να είσαι απλά δημοκράτης και η αδιαφορία, να μη σε αφήνει να πάρεις θέση.
Ο τόπος βαδίζει με ακριβέστατα μαθηματικά βηματάκια προς την απόλυτη, δίχως επιστροφή αποχαύνωση, αγνοώντας τα πετάγματα της πεταλούδας της Ιστορίας που προσπαθούν να μας πάρουν με το μέρος τους…

Τερψιχόρη Δέλτα

 

Η φτώχεια της φτώχειας

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ανακοίνωσε συνταρακτικά στοιχεία: Το 45% των συνταξιούχων πάμφτωχα, με σύνταξη κάτω από 665 ευρώ. Το 13,7% ζει σε συνθήκες υλικής στέρησης. Κάτω από 700 ευρώ παίρνουν έξι στους δέκα συνταξιούχους, ενώ το 52% των νοικοκυριών, λόγω της υψηλής ανεργίας, ζει από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας.

«Και δυστυχώς θα υπάρξει συνέχεια, καθώς ο αυτόματος κόφτης έρχεται», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος. Κατά τα άλλα, οι συνταξιούχοι ευημερούν!

Σ.Τ.

 

Ασυλία οι πάντες!

Με διαδοχικούς νόμους, όσοι εμπλέκονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας απαλλάσσονται από κάθε αστική και ποινική ευθύνη για τη συμμετοχή τους. Κανένας εισαγγελέας και κανένα δικαστήριο δεν θα μπορεί να τους καθίσει στο σκαμνί. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου και οι εμπειρογνώμονες που κάνουν εισηγήσεις στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. είναι εκ του νόμου ανέγγιχτοι! Με τον επόμενο νόμο αναμένεται να κηρυχθούν και άγιοι!

Π.Λ.

 

Δουλειά αγγαρεία

Η Θεανώ Φωτίου κατηγόρησε τους δημόσιους υπάλληλους ότι δεν δουλεύουν και υπονομεύουν το έργο της φιλανθρωπίας που έχει εργολαβικά αναλάβει για να παρηγορεί τους φτωχούς που η πολιτική της κυβέρνησής της εξαθλιώνει. Προσπάθησε να τα μαζέψει, βέβαια, γιατί ακόμα απ’ αυτούς που έχουν δουλειά στο Δημόσιο περιμένουν καμία ψήφο. Αλλά και οι εργαζόμενοι κακώς ενοχλήθηκαν. Τι μπορεί να εμπνεύσει έναν εργαζόμενο για να δείξει ζήλο από μία κυβέρνηση που σέρνεται δουλικά πίσω από τους επιτρόπους που εποπτεύουν την εφαρμογή των μνημονίων στα υπουργεία;

Κ.Ο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!