Αποκαλύφθηκε, αιφνιδίως, ότι η Κοινοπολιτεία της Πενσιλβανίας, μέσω της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας, από κοινού με ορισμένα αστυνομικά τμήμαται έχουν μισθώσει μια ιδιωτική ισραηλινή εταιρία που συνδέεται στενά με τη Μοσάντ και τον ισραηλινό στρατό. Η εταιρία φέρει την εντυπωσιακή ονομασία Ινστιτούτο Έρευνας και Αντίδρασης στην Τρομοκρατία.
Το εντυπωσιακότερο είναι, όμως, ότι η εταιρία αυτή προσφέρει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφειας, μερικά από τα οποία διδάσκονται στο Ισραήλ, που έχουν «εγκριθεί από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας». Και ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το περιεχόμενο των μαθημάτων: «Πεδίο μάχης με αμάχους», «Ισραηλινές τεχνικές πυροβολισμού», «Αρχές νυχτερινών επιχειρήσεων», «Επιθετική είσοδος (σύλληψη)», «Μάχη σε αρένα», «Tακτικό πλεονέκτημα στη μάχη» κ.ά.

Όλα αυτά, βεβαίως, δεν έχουν να κάνουν με κάποιο σύνηθες πεδίο μάχης όπου συγκρούονται στρατοί, αλλά με τις τακτικές πολέμου κατά αμάχων στις οποίες διαπρέπει το Ισραήλ στα Κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Και ενώ στην ιστοσελίδα της εταιρίας παρέχονται περιγραφές ορισμένων από τα μαθήματα, υπάρχει φραγή στη διερεύνηση του περιεχομένου όταν κανείς πάει στα μαθήματα που σχετίζονται με παράνομες δράσεις και μάχες εναντίον αμάχων.
Η εταιρία που παρουσιάζει, απλώς, μια ταχυδρομική διεύθυνση στη Φιλαδέλφεια, διαφημίζει επίσης μια θυγατρική επιχείρηση που αποκαλείται Κέντρο Στοχευμένης Παρακολούθησης (TAM-C), που προσφέρει στους συνδρομητές «πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών». Οι πληροφορίες συλλέγονται από το προσωπικό της που αποτελείται από «επαγγελματίες που έχουν στο παρελθόν υπηρετήσει στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, στο στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες». Οι πληροφορίες αυτές στέλνονται στην έδρα της TAM-C στο Ισραήλ για να γίνει η επεξεργασία – πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύονται έναντι πιθανής προσφυγής κάποιων θυμάτων παρακολούθησης που θα επεδίωκαν να αποκαλυφθούν, με βάση τον αμερικανικό νόμο περί Ελευθερίας των Πληροφοριών, και θα πήγαιναν την υπόθεση στα αμερικανικά δικαστήρια.

(Πηγή: Dave Lindorff, 19/9/ 2010 CommonDreams.org όπου μπορεί κανείς να διαβάσει το εκτενές και τεκμηριωμένο άρθρο στα αγγλικά)

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!