► Απεφάνθησαν: το καλώδιο «έφταιγε» για τη φονική πυρκαγιά στο προκάτ νοσοκομείο στο Τέτοβο. Πήρε φωτιά, απλώθηκε σε εύφλεκτα υλικά και φούντωσε λόγω του οξυγόνου που χρησιμοποιούσαν οι ασθενείς. Η εγκατάσταση δεν είχε διαχωριστικά μεταξύ δωματίων και διαδρόμου. Νεκροί 14…

► Πυρκαγιά και στο Νοσοκομείο Λοιμωδών της Κωστάντζας (Ρουμανία), η δέκατη τον τελευταίο χρόνο σ’ αυτή τη χώρα. Νεκροί 7. «Δολοφόνοι» φώναζε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε. «Ατυχές περιστατικό» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. «Οι ειδικοί θα αποφανθούν για την αιτία». Όπως για το Τέτοβο;

► Απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη Βουλγαρία και τη «Β.Μ.». Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωμάτες απλά κάθονται στις πρεσβείες τους και παραγγέλνουν πίτσες.

► Η πρόεδρος της Αλβανικής Συνέλευσης δήλωσε στην πρέσβη μας στα Τίρανα ότι «είναι ευγνώμων για την ακλόνητη υποστήριξη (της Ελλάδας) στο ευρωπαϊκό ταξίδι της Αλβανίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων». Η πρόθυμη Ελλάδα δεν κακοκαρδίζει κανέναν.

► Ο ποδοσφαιρικός αγώνας στη Γερμανία μεταξύ ομάδων μεταναστών, της σερβικής «Τεμπ» και της αλβανικής «Κοσόβα», συνοδεύτηκε από προσβλητικά συνθήματα και διακόπηκε λόγω τραυματισμού διαιτητή από «φιλάθλους». Από τον πόλεμο της πινακίδας στον πόλεμο της κερκίδας.

► Ο Έντι Ράμα σε ασυνήθιστο διάγγελμα αναφέρθηκε με δραματικούς τόνους στις αυξήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και στις τιμές βασικών αγαθών που θα συμβούν διεθνώς. Γιατί όχι και στην Αλβανία; Το μέλος της Organizata Politike, Αρλίντ Κιορί, αναφέρει: «Η Αλβανία έχει πετρέλαιο, έχει και εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου. Αλλά τις πηγές πετρελαίου διαχειρίζονται οι κερδοσκόποι, ενώ το εργοστάσιο του Ballshi είναι κλειστό δύο χρόνια επειδή η κυβέρνηση σκοπεύει να το πουλήσει για παλιοσίδερα». Οι ολιγάρχες να είναι καλά.

► Ξεκίνησαν τα Pandora Papers. Μεταξύ άλλων εμπλέκονται: 1) ένας Βούλγαρος μεγιστάνας του Τύπου και πρώην βουλευτής του κόμματος του πρώην βασιλέα Συμεών, 2) ο πρώην διευθυντής της εθνικής εταιρείας συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κουμπάρος του Βούτσιτς, 3) ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου και ο γιος του, 4) ένας Αλβανός πολιτικός και επιχειρηματίας. Αποκλείεται να πλήξουμε κι αυτόν τον χειμώνα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!