Και αυτή η εβδομάδα για την Παλαιστίνη σημαδεύτηκε από έναν συνδυασμό καταστροφής και αντίστασης. Τραγική είναι η κατάληψη στη Συρία του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Γιαρμούκ από τους Tζιχαντιστές του ΙSΙS οι οποίοι απλώνουν κι άλλο το δίκτυ του σκοταδισμού. Τις ίδιες ημέρες εντάθηκαν οι συλλήψεις και διοικητικές κρατήσεις στη Δυτική Όχθη. Ταυτόχρονα όμως η παλαιστινιακή παρουσία ήταν έντονη στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ (ΠΚΦ), στην Τυνησία, με την εντυπωσιακή ενωτική πορεία κατάληξης του ΠΚΦ, πολλές συζητήσεις όπως επίσης και δράσεις του δικτύου καλλιτεχνών για την Παλαιστίνη.

15_STHLH

Την Πέμπτη, εξήντα στρατιώτες της κατοχής στη Δυτική Όχθη εισέβαλαν στο σπίτι της και συνέλαβαν τη Χάλιντα Τζαράρ, βουλευτίνα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, φεμινίστρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το κάλεσμα αλληλεγγύης ενάντια σε αυτή τη σύλληψη έχει ήδη κινητοποιήσει πολλές οργανώσεις.

Φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη ισραηλινή προσπάθεια κατάπνιξης της δράσης της. Τον Σεπτέμβριο του 2014, ενισχυμένη από τη διεθνή αλληλεγγύη, η Τζαράρ κατάφερε να αντικρούσει με επιτυχία κατοχική εντολή να απελαθεί από το σπίτι της στην Ιεριχώ για έξι μήνες.

Οι δράσεις αλληλεγγύης για την απελευθέρωσή της συνεχίζονται.

 

Σύλλογος Ιντιφάντα

intifadagr.wordpress.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!