Με αστείες δικαιολογίες η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής απαγόρευσε την περασμένη Τετάρτη 14/12, πολιτικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί στο κτίριο της σχολής.

Επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα, στην πραγματικότητα κήρυξε λοκ άουτ του Ιδρύματος και κάλεσε τα ΜΑΤ να περικυκλώσουν τη σχολή απαγορεύοντας σε φοιτητές και πολίτες κάθε δυνατότητας πρόσβασης.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν πίσω από την απόφαση των πρυτανικών αρχών και δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη για την πρωτοφανή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο πραγματικός λόγος του αστυνομικού αποκλεισμού της Νομικής ήταν η καθ’ υπόδειξη του αμερικανικού παράγοντα, απαγόρευση εκδήλωσης που αφορούσε την προβολή και υπεράσπιση του νόμιμου δικαιώματος του Δ. Κουφοντίνα να του χορηγηθεί άδεια σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

Η απαγόρευση επεκτάθηκε σε τρεις ακόμα εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει η ΚΕΕΡΦΑ με θέμα τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Αριστερή Ενότητα με θέμα την ισλαμοφοβία και το blog «Ταξικές Μηχανές».

Οι φοιτητικές παρατάξεις ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ και Αγωνιστικές Κινήσεις επισήμαναν ότι είναι το τρίτο λοκ άουτ από την αρχή της χρονιάς καταγγέλλοντας την προσπάθεια αποστείρωσης του κοινωνικού χώρου του Πανεπιστημίου.

 

Φωτ: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!