Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών που συνεχίζεται απρόσκοπτα σε χώρους πέριξ πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και με αφορμή την πρόθεση του Ρουβίκωνα να αποκτήσει στέκι στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, η Ν.Δ. και μερίδα καθηγητών των ΑΕΙ επιχειρούν να επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μια σημαντική κατάκτηση του μεταπολιτευτικού φοιτητικού κινήματος και του λαού.

Η επιχείρηση ταύτισης της παραβατικότητας με τις δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα δεν είναι καινούργια. Η μεθόδευση όμως των τελευταίων χρόνων είναι εξοργιστική. Τα πανεπιστήμια και οι σχολές της χώρας έχουν παραδοθεί σε μια πολύπλευρη εγκατάλειψη τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αφήνουν ανεξέλεγκτη τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και άλλες αντίστοιχες παραβατικές δραστηριότητες σε χώρους δίπλα σε πανεπιστημιακά τμήματα.

Παρά την αναμφισβήτητη δυνατότητα που δίνει ο νόμος στις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν, παρά τις άδειες που κατά καιρούς εκδίδουν οι πρυτανικές αρχές και επιτρέπουν στην αστυνομία να παρέμβει ακόμα και μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, τίποτα δεν συμβαίνει.

Αντίθετα, φαίνεται, ότι αυτές οι παραβατικές δραστηριότητες εξωθούνται σε χώρους κοντά και μέσα σε πανεπιστημιακά συγκροτήματα και σχολές ακριβώς για να τροφοδοτήσουν ένα κλίμα φόβου, αναγκαία προϋπόθεση για την τελική επιβολή αντιδημοκρατικών μέτρων.

Ακόμα η δράση διάφορων συλλογικοτήτων ή φοιτητικών παρατάξεων ταυτίζονται επικίνδυνα με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών για να καλλιεργηθεί το κατάλληλο κλίμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν δεσμεύτηκε απλώς να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο παρουσιάζοντας τα πανεπιστήμια ως «γιάφκες κουκουλοφόρων» όπου επικρατεί «γενικευμένη ανομία» αλλά επανέφερε την πρόταση της Ν.Δ. για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την πρόσδεση των πανεπιστημίων με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με αυτό τον τρόπο η φιλολογία περί της έξαρσης της εγκληματικότητας στις σχολές αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!