Ο κολοσσός Total ετοιμάζεται να κατασκευάσει το μεγαλύτερο θερμαινόμενο αγωγό πετρελαίου στον κόσμο, στην καρδιά της Αφρικής!
Θα
διασχίζει πολύτιμα καταφύγια ελεφάντων, λιονταριών και χιμπατζήδων, θα ξεσπιτώσει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και θα σπρώξει τον πλανήτη μας ένα βήμα πιο κοντά στην κλιματική καταστροφή. Τοπικές κοινότητες αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να σταματήσουν το έργο. Βρίσκονται όμως αντιμέτωπες με μια απ’ τις ισχυρότερες εταιρείες στον πλανήτη και χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας!
Παρόλο που σχεδιάζει τον αγωγό,
ο Γάλλος διευθυντής της Total παρουσιάζει την εταιρεία του ως πρωτοπόρο για το περιβάλλον. Ας τον βάλουμε στο στόχαστρο με μια τεράστια εκστρατεία∙ όταν αποκτήσει δυναμική θα παραδώσουμε τις φωνές μας με διαφημίσεις στη Γαλλία και θα φέρουμε τα πάνω κάτω στις δημόσιες σχέσεις της Total. Υπόγραψε για να στηρίξεις τις γενναίες κοινότητες ενάντια στον κολοσσό πριν να είναι αργά!

31 Αυγούστου 2020

Προς το διευθυντή της Total Πατρίκ Πουγιανέ και όλους τους εμπλεκόμενους στον αγωγό EACOP:

«Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας ζητάμε να ακυρώσετε επειγόντως την κατασκευή του Αγωγού Αργού Πετρελαίου Ανατολικής Αφρικής και τις γεωτρήσεις σε εθνικούς δρυμούς. Τα σχέδιά σας απειλούν πολύτιμες περιοχές βιοποικιλότητας και οικότοπους άγριας ζωής – ξεριζώνοντας δεκάδες χιλιάδες αγρότες. Αυτός ο αγωγός υπονομεύει τη δέσμευσή σας στη Συμφωνία του Παρισιού και το στόχο σας να γίνετε εταιρεία με ουδέτερο ισοζύγιο καυσαερίων. Σας ζητάμε να ευθυγραμμίσετε την εταιρεία σας με τις αρχές που υποστηρίζετε πως τη διέπουν.»

Υπογράψτε στο: secure.avaaz.org/campaign/el/stop_the_total_disaster

Ι.Κλ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!