Την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 23ου Συμποσίου της Σύμης (που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι, αλλά «της Σύμης» ακούγεται πιο exotic). Εκεί, με οικοδεσπότη τον ΓΑΠ, συναντήθηκε η διεθνής αφρόκρεμα των σοσιαληστών και σε μια ωραία ατμόσφαιρα κουβέντιασε για την «Επ-Ανάσταση» (σοβαρά, έτσι ακριβώς: «Επ-Ανάσταση»!). Είχαμε λοιπόν συζητήσεις όπως «Η Επ-Ανάσταση στην Εργασία», «Η Επ-Ανάσταση στην Υγεία», «Η Επ-Ανάσταση στην Τεχνολογία», «Η Επ-Ανάσταση της Συνύπαρξης των Ταυτοτήτων» και πάει λέγοντας. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων:

  • Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα (ή μαζεύουμε σοσιαληστές ή δεν μαζεύουμε).
  • Επίσης, η Γερμανίδα Αντρέα Νάλες, τέως (κι αυτή) πρόεδρος του SPD, και ο Ντιμιτρόφ (όχι αυτός που τραγουδούσαμε, ο άλλος, ο καλός – ναι, ο Βορειομακεδών αναπληρωτής πρωθυπουργός).
  • Εννοείται, είχαμε σοσιαληστές και από την αμερικανική ήπειρο: τον συναγωνιστή Λεοπόλντο Λόπες, επιφανή εκπρόσωπο της αντιιμπεριαλιστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας του οποίου την έκδοση έχει ζητήσει η Βενεζουέλα από την Ισπανία, και τη συντρόφισσα Μαντλίν Ολμπράιτ, πρώην υπουργό Εξωτερικών του πασιφιστή Κλίντον.
  • Μια κατηγορία από μόνος του ήταν ένας άλλος συμμετέχων, ο αναντικατάστατος κύριος Τζέφρι Πάιατ, γνωστός διεθνιστής, που πάει παντού και με όλα.

Αλλά εγώ τι πήγα και θυμήθηκα; Τα παλιά Πανσπουδαστικά Συνέδρια, όπου οι φίλοι της ΧΣΚ φώναζαν το σύνθημα «Ανάσταση – Ανάσταση – Η μόνη επανάσταση» και μερικοί τους κορόιδευαν. Πού να ’ξεραν…

Γ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!