Του Γιώργου Κυριακού

► H Βουλγάρα αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ, μίλησε για «συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων των Βουλγάρων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

► Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ σε ειδική τελετή παρέδωσε βουλγαρικές ταυτότητες στον πρόεδρο και στον γραμματέα του Βουλγαρικού Συλλόγου «Ιβάν Μιχαήλοφ», τον οποίο έθεσαν εκτός νόμου οι αρχές των Σκοπίων.

► Ο Γκεόργκι Νικόλοφ, πρόεδρος του (βουλγαρικού) «Μακεδονικού Επιστημονικού Ινστιτούτου», δήλωσε ότι η προπαγάνδα των Σκοπιανών θυμίζει εποχές Χίτλερ. Από το καλό στο καλύτερο πάνε τα πράγματα!

► Τζεφ Χοβενιέ, Αμερικανός πρέσβης στο Κόσοβο, για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Europe 23: «Στόχος είναι να επιδειχθεί η ικανότητα των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων να προστατεύσουν αυτήν την ήπειρο από επιθετικότητα». Μην μας προστατεύετε άλλο, γκώσαμε…

► Το «βαλκανικό» σκέλος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί με 9.800 στρατιώτες στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και τη Σλοβενία. Συμμετέχουν η Τουρκία και, βεβαίως, η Ελλάδα.

► Στόχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι, λέει, η ειρήνη. Ζωντανή ή νεκρή!

► Η βουλγαρική κυβέρνηση προτίθεται να δώσει την εργολαβία ολοκλήρωσης του πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε σε γαλλική εταιρία. Μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί 1.250.000.000 ευρώ. «Πυρηνική ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!» (πάει, ξεχάστηκε κι αυτό το σύνθημα).

► Το βουλγαρικό πείραμα επανεκκινεί: Το διεφθαρμένο GERB/Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις και τα αδιάφθορα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή», WCC και Δημοκρατική Βουλγαρία ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε κυβέρνηση 18 μηνών με εναλλαγή πρωθυπουργών: 9 μήνες διεφθαρμένος, 9 αδιάφθορος. Πλάκα θα ’χει!

► Κατά τη διάρκεια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στη Σόφια (στο οποίο ανέμιζαν και ρωσικές σημαίες…) πετάχτηκε κόκκινη μπογιά στο κτίριο της Ε.Ε. Λοιπόν, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά!

► Το σερβικό Πατριαρχείο εκδήλωσε τις ανησυχίες του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε ναούς και μονές στα Μετόχια του Κοσσυφοπεδίου. Και είχε μια φαγούρα ο Μπλίνκεν…

► Η κοσοβάρικη κυβέρνηση διόρισε δήμαρχο στη Βόρεια Μιτρόβιτσα μέλος του κυβερνητικού κόμματος «Αυτοδιάθεση». Το σερβικό κόμμα, που οργάνωσε το καθολικό μποϊκοτάζ στις δημοτικές εκλογές, διαμήνυσε ότι, αν δεν σταματήσει η καταστολή, οι Σέρβοι «θα προστατευτούν με όλα τα μέσα».

► Περισσότεροι από 150.000 δάσκαλοι στη Ρουμανία πραγματοποίησαν απεργία. Οι μέσοι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι χαμηλότεροι από τον καθαρό μέσο μισθό, που είναι περίπου 850 ευρώ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!