Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να λειτουργήσει, είναι τελείως απομονωμένη από το λαό, χωρίς συμμάχους, και στέκεται γιατί απλά εφαρμόζει ό,τι επιθυμεί η τρόικα (Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και χαίρει εκτίμησης από τις ΗΠΑ για το ρόλο της στα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή. Ακόμα και ο κρατικός μηχανισμός μοιάζει να μη λειτουργεί, ώστε δεσμεύσεις και αποφάσεις να μην μπορούν να εφαρμοστούν.
Τι μένει; Η ανοιχτή καταστολή και η τρομοκρατία, αλλά κι αυτό δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψει τη φορά των πραγμάτων. Μια αλλαγή κυβέρνησης είναι θέμα χρόνου… Τα επεισόδια του σίριαλ δεν είναι τελείως γνωστά, αλλά το τέλος σύντομο και προδιαγεγραμμένο.
Ο ρόλος του λαϊκού παράγοντα σε αυτές τις εξελίξεις είναι μεγάλος. Οι αγώνες που ξεσπούν αγκαλιάζουν στρώματα που δεν είχαν μπει αποφασιστικά στους δύο πρώτους γύρους (γενικές απεργίες – πλατείες). Η οργή γενικεύεται. Η απελπισία τροφοδοτείται με ανυπακοή. Η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική στάση τίθενται στην αφετηρία του νέου μαχητικού κύκλου. Στο προσκήνιο και πάλι η αναμέτρηση. Οι μετατοπίσεις στη σκέψη και στη διαθεσιμότητα είναι ραγδαίες, καταλυτικές. Οι μορφές πάλης οξύνονται, αποκτούν πολλαπλότητα. Το αγωνιστικό πνεύμα διοχετεύεται παντού. Εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία. Επιτροπές, συνελεύσεις, ομάδες πρωτοβουλίας, συνομαδώσεις, πολύπλευρος ριζοσπαστισμός που εκδηλώνεται. Αυτό που μέχρι εχθές ήταν άδηλο σήμερα διεκδικεί τη θέση του στο προσκήνιο.
Οι αγώνες θα συναντηθούν, είναι βέβαιο. Αναζητείται η βαθύτερη σύγκλιση, η ανάδυση των ουσιαστικών, όλων όσων θα διαμορφώσουν την κοινή κοίτη. Από την άποψη αυτή, η γενική απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Η παρουσία του λαού και η συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις είναι το πρώτιστο. Είναι αυτό που θα δώσει τον αντίστοιχο τόνο στον κύκλο των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν: η γενική απεργία, η παράλυση όλων των δραστηριοτήτων, το κλείσιμο των μαγαζιών, η βουερή και οργισμένη διαμαρτυρία στους δρόμους, η περικύκλωση και πάλι της Βουλής, η απαίτηση να φύγουν τρόικα, Μνημόνιο και κυβέρνηση. Το βροντερό «Ουστ» θα ακουστεί ξανά. Όλα αυτά αποτελούν το περιεχόμενο δράσης και προετοιμασίας από σήμερα κιόλας μέχρι την επόμενη Τετάρτη.
Ο λαός, συσπειρωμένος, μαχητικός, με τη στάση του να ανοίξει δρόμο.
Να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση, να διώξουμε τρόικα και Μνημόνιο, να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο!
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!